Slăbești mai ușor
Concentrația mare de polifenoli din compoziția ceaiului verde îmbunătățește metabolismul și reduce greutatea corporală.
Sunt substanțe antioxidante care cresc consumul energetic și stimulează corpul să acumuleze calorii sub formă de grăsimi.
Te protejezi de diabetul zaharat
Tot datorită antioxidanților, frunzele de ceai verde țin sub control nivelul de glucoză din sânge și ajută la prevenirea apariției diabetului zaharat.
Dacă îți creezi obiceiul de a bea în fiecare zi o cană de ceai verde, după masă, previi creșterea glicemiei.
Citeşte şi LOŢIUNE TONICĂ pe bază de CEAI VERDE. Iată cum o poţi prepara singură
Previi bolile de inimă
Un pahar de ceai verde zilnic previne diverse afecțiuni cardiovasculare, precum atacul de cord, accidental vascular, formarea plăcilor de aterom, a cărei complicație este tromboza arterială, sau tulburările circulatorii.
Antioxidanții pe care-i conține stopează formarea cheagurilor de sânge, curăță arterele, țin sub control nivelul de lipide din sânge, reducând excesul.
Îți menții vederea bună
Ceaiul verde îți aduce și un plus de vitamine (C, E), și pigmenți ca luteina și zeaxantina, care asigură sănătatea vizuală și previn boli cum este glaucomul. Acestea, alături de anitoxindați, reduc stresul oxidativ, principala cauză a degenerescenței maculare.
Încetinești procesul de îmbătrânire
Alzheimer și Parkinson pot fi prevenite prin consumul frecvent de ceai verde, care are capacitatea de a încetini efectele negative ale radicalilor liberi.
Antioxindații alcătuiesc o barieră protectoare în fața degenerării celulare și stimulează activitatea neuronală.