Fa o cura de o luna si jumatate de nectar proaspat de gutui, din care bea cate un litru, un litru si jumatate pe zi. Substantele continute de aceste fructe stimuleaza activitatea hepatica, maresc gradat pofta de mancare, au efecte imunostimulente. Potrivit studiilor, in coaja gutuilor exista substante antivirale, care inhiba dezvoltarea microorganismelor ce declanseaza hepatita de tip A, B si C.
Consumul ca atare de gutui, precum si al nectarului (care trebuie sa includa si coaja) obtinut din aceste fructe are efecte exceptionale in tratarea cancerului. Cercetatorii au demonstrat faptul ca anumite substante continute de gutui (in special vitamina B17) ajuta la distrugerea celulelor maligne, fara a le afecta pe cele normale.
Ce se întâmplă dacă mănânci o singură GUTUIE
Un litru, un litru si jumatate de decoct de gutui baut zilnic elimina sau amelioreaza simtitor enterita si enterocolita. Gutuile rase si amestecate cu miere, cate jumatate de kilogram pe zi, combat foarte eficient colita de fermentatie. Decoctul de gutui este folosit si contra hemoragiilor intestinale.
Sucul de gutui, din care se consuma cate o jumatate de litru pe zi (eventual in combinatie cu sucul de mere), are efecte tonice remarcabile la nivelul intestinelor. De asemenea, rase si consumate cu miere, gutuile au efecte antiinflamatoare, fiind un remediu eficient pentru persoanele care au colonul iritabil.
Consuma dimineata si seara cate o gutuie cu tot cu coaja, rasa si amestecata cu miere. Are efecte usor laxative, astringente (opreste sangerarile) si antiinflamatoare.