Când spălați hainele puteți adăuga și oțet în mașina de spălat, acesta având un efect surprinzător asupra rufelor. Oțetul poate fi folosit și pentru curățarea mașinii de spălat și a fierului de călcat.
Oțetul nu este bun numai la gătit, ci și la alte treburi casnice. Acesta este la îndemâna oricui și poate fi mai eficient decât multe alte produse de curățenie sau spălare a hainelor.
Cel mai potrivit este oțetul alb distilat deoarece nu cinține coloranți naturali vegetali care ar putea păta hainele. Oțetul cu cidru de mere trebuie diluat cu apă înainte de a spăla rufele cu el.
Citește și: Cum cureți simplu și eficient fierul de călcat. Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele
Acidul acetic regăsit în oțet alb este ușor și nu dăunează țesuturilor. Se adaugă 120 de ml de oțet în compartimetnul destinat balsamului, la clătirea finală a rifelor. Acest ingredient ajută și la albire.
Pentru albire trebuie să adăugați 250 ml de oțet alb distilat într-o oală mare cu apă. Se fierbe și se pune peste hainele murdare. Se lasă la înmuiat peste noapte și se spală în mod obișnuit. Totuși, această metodă funcționează numai pe țesături care sunt 100% din bumbac.
Oțetul are capacitatea de a înmuia țesăturile în mod natural. Ca hainele să fie moi, puneți 120 ml de oțet alb la finalul ciclului de spălare a rufelor. Puteți adăuga și câteva picături de ulei esențial.
Totodată, oțetul poate elimina mirosurile neplăcute din mașina de spălat. Adăugați 450-470 ml de oțet și porniți programul normal de spălare. Apoi porniți un al doilea program, dar cu detergent.
Dacă hainele miros a transpirație, puteți pulveriza oțet în zona subrațului și lăsați să acționeze pentru zece minute și apoi se bagă la spălat.