Oțetul este un ingredient ieftin, regăsit în orice gospodărie, ce poate fi utilizat drept agent de cărățare pentru aproape orice. Și deși există diverse tipuri de oțet, gospodinele îl folosește cel mai des pe cel alb distilat, atât în activitățile casnice, cât și la gătit.
Citelte și: Te ajută oțetul de mere să slăbești sau nu. Medicul Mihail Pautov face dezvăluirea
Fiind un lichid limpede, cu gust acru din cauza alcoolului fermentat, oțetul prezintă niveluri diferite de acid acetic și apă. În funcție de acestea, poți să determini ce tip de oțet este potrivit pentru sarcinile dorite. Oțetul amestecat cu diverse cantități de apă duc la obținerea unor anumite tipuri de produse. Totuși, trebuie să fiți atenți șa procentul de acid acetic, căci acesta poate face diferența între substanțe.
Tehnica lăsării unui bol cu oțet în bucătărie contirbuie la eliminarea mirosurilor, fiind vorba despre un secret pe care nu mulți îl știu. Mai ales atunci când gătim, unele mirosuri pot fi mult mai greu de scos din încăpere, oricât de mult am ține ferestrele deschise. Nici măcar odorizantele nu ajută, unele mirosuri fiind cu adevărat persistente.
Cu acest truc, însă, se poate rezolva orice problemă. Pur și simplu pune oțet alb distilat într-un bol sau castron și așază vasul lângă aragazul sau cuptorul în care ai gătit. Lasă-l să stea peste noapte, iar a doua zi vei observa că aerul din încăpere este unul proaspăt și purificat.
Citește și: Motivul pentru care trebuie să torni oțetul în chiuveta din baie o dată pe lună. Cum te ajută trucul