Roșii cu brânză, o variantă ușoară pentru a-ți potoli foamea, însă nutriționiștii susțin că nu este cea mai sănătoasă combinație pe care o poți face. Adevăratele beneficii ale roșiilor sunt vizibile atunci când sunt consumate singure.
Aceastea conțin licopen, un carotenoid care reduce riscul cancerului, scade nivelul de colesterol și îmbunătățește vederea. Consumate frecvente, roșiile îmbunătățesc tensiunea arterială, întăresc sistemul imunitar și sistemul osos.
Specialiștii în nutriție spun că roșiile ar trebui consumate ca atare, nu în diverse combinații alimentare. Chiar dacă îți este ușor să adaugi și o felie de brânză lângă ele, ar fi să nu o faci totuși.
Totuși, dacă ai poftă de roșii cu brânză, poți mânca, însă este bine să faci un obicei. De asemenea, trebuie să știi că un consum excesiv de roșii chiar poate duce la dureri de cap sau la inflamații în corp.
Roșiile fac parte din grupa fructelor climacterice, ceea ce înseamnă că acestea continuă să se coacă și după ce sunt recoltate. Acest fenomen este esențial în păstrarea calității lor, deoarece procesul de coacere după recoltare le permite roșiilor să-și dezvolte aroma și savoarea caracteristică. Dacă sunt depozitate într-un loc nepotrivit, gustul lor nu va ajunge la potențialul maxim.
Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le facem este depozitarea roșiilor în frigider. Deși frigiderul poate părea un loc ideal pentru a prelungi durata de viață a legumelor și fructelor, pentru roșii nu este o alegere bună. Temperaturile scăzute din frigider le pot afecta textura, făcându-le să devină pulbere și mai puțin gustoase.
De asemenea, refrigerarea roșiilor poate încetini procesul de coacere, iar acestea nu vor atinge niciodată savoarea maximă. Cea mai bună practică este să păstrați roșiile la temperatura camerei, într-un loc uscat și răcoros, departe de lumina directă a soarelui, care ar putea accelera coacerea prematură.
Este important și modul în care sunt depozitate roșiile. De exemplu, o metodă eficientă de a le prelungi prospețimea este să le așezați cu capul în jos, adică cu tulpina în jos. Acest lucru ajută la reducerea pierderii de umiditate și protejează roșiile de microorganismele care pot duce la deteriorarea lor rapidă.