Cercetătorii au ajuns la această concluzie, după ce au analizat obiceiurile a aproximativ 500.000 de oameni din China cu vârste cuprinse între 30 şi 79 ani, iar, în urma studiilor constatându-se că persoanele care au mancat aproape zilnic alimente picante şi iuţi au trăit mai mult şi au picat prada mult mai rar bolilor grave sau fatale. Site-ul secretele.com a trecut în revistă proprietatile terapeutice şi medicinale ale ardeilor iuti!
Iata care sunt acestea:
•Ardeiul iute contine numerosi compusi naturali cu proprietati dovedite cu privire la prevenirea bolilor.
•Ardeiul iute contine un un compus alcaloid deosebit de sanatos pentru organism, capsaicina, care ii confera plantei si gustul iute si intepator. Studiile preliminare pe vertebrate au relevat faptul ca acest compus are proprietati de prevenire si combatere a cancerului, ameliorarea durerilor, combaterea infectiilor bacteriene, si a prevenirii problemelor de diabet zaharat. Capsaicina s-a dovedit inclusiv ca diminueaza nivelul de colesterol LDL in randul persoanelor supraponderale.
•Ardeiul iute proaspat, rosu si verde, este o sursa bogata de vitamina C. 100 g de ardei iute proaspat asigura aprox. 143,7 pg sau 240% din DZR. Solubila in apa, vitamina C este un puternic agent de prevenire a cancerului. Este necesara pentru absorbtia si legarea colagenului in organism. Colagenul este o proteina bazica primara indispensabila sanatatii vaselor sanguine, a pielii, a organelor, si a oaselor. Alimentele bogate in vitamina C sau suplimentele alimentarea previn scorbutul, cresc imunitatea si elimina din corp radicalii liberi nocivi.
•In plus, ardeiul iute contine numeroase alte substante cu proprietati de combatere a cancerului, precum vitamina A-si flavonoizi precum ß-caroten, a-caroten, luteina, zea-xanthina, si criptoxantina. Aceste substante, continute inclusiv de ardeiul gras, reduc efectele nocive ale radicalilor liberi, cauzatori de boli.
•Ardeii iuti furnizeaza corpului o cantitate mare de minerale, cum ar fi potasiu, mangan, fier si mangan. Potasiul este o parte esentiala a celulelor si a fluidelor corporale care asigura sau sprijina functia cardiaca si aparatul circulator. Manganul este utilizat de catre organism pe post de co-variabila pentru agentul catalizatorul cu proprietati de preventie a cancerului superoxid dismutaza.
•In plus, ardeii iuti au un continut bogat de vitamine din complexul B, printre care niacina, piridoxina (vitamina B-6), riboflavina si tiamina (vitamina B-1). Aceste vitamine sunt esentiale si nu pot fi sintetizate in mod direct de catre organism.
•Ardeiul iute contine un compus numit capsaicina. Capsaicina si co-ingredientele sale sunt utilizate balsamuri, creme si tincturi pentru efectul lor astringent, anti-inflamator si analgezic.
•Acesti compusi au fost folositi cu succes in tratamentul durerilor articulare, al simptomelor post-herpetice neuropatice si al durerilor musculare.
•Conform studiilor efectuate pe animale, capsaicina detine proprietati antibacteriene, de prevenirea a cancerului, de atenuare a durerilor si de prevenire/combatere a diabetului zaharat. In plus, scade nivelul colesterolului LDL in randul persoanelor supraponderale.