Povestea morcovului este una misterioasă pentru că anumiți specialiști tind să creadă că rădacinoasă a fost semnalată pentru prima dată pe teritoriul actualului Afganistan, în timp ce alţii susţin că ar fi originar din bazinulMării Mediterane, la fel ca şi rudele sale pătrunjelul, ţelina sau leuşteanul. Cu toate că locul de baștină al morcovului rămâne necunoscut, proprietăţile sale curative sunt impresionante și trebuie cunoscute de toată lumea.

1. Morcovul îmbunătățește vederea

Morcovul este bogat în beta-caroten și odată introdus în organism ficatul transformă această substanță în vitamina A. Această substanţă ajută la îmbunătățirea vederii, dar și apăra împotriva degenerescenței maculare. Studiile arată că cei care consumă morcov regulat au cu 40% șanse mai puține ca să dezvolte diverse probleme de vedere.

2. Morcovul previne cancerul

Cercetările arată că morcovul previne cancerul de colon, de sân, cât și pe cel pulmonar. Un ingredient special, numit falkarinol, este cel care are proprietăți miraculoase împotriva tumorilor canceroase.

3. Morcovul luptă cu îmbătrânirea

Beta-carotenul din morcovi acționează ca un antioxidant și previne distrugerea celulelor. O altă proprietate a sa este încetinirea procesului de îmbătrânire a celulelor și a întregului organism.

4. Morcovul păstrează pielea elastică și strălucitoare

Vitamina A şi antioxidanţi protejează pielea de efectele negative ale razelor UV. Lipsa acestor antioxidanți din organism, pielea devine aspra și unghiile se exfoliază.

5. Morcovul previne bolile de inimă

Citeşte mai mult pe obiectiv.info