Ce se întâmplă dacă mănânci zece migdale pe zi

Migdalele crude şi delicioase sunt nuci mici, tari, dulci și au foarte multe proprietăți și beneficii pentru sănătate și frumusețe.
Alina Costache
18 oct. 2016, 13:54
Ce se întâmplă dacă mănânci zece migdale pe zi

Migdalele dulci sunt cele comestibile. Migdalele amare sunt folosite pentru obținerea uleiului de migdale, care este utilizat ca agent aromatizant pentru alimente și lichioruri. Ele sunt, altfel, necomestibile, deoarece conțin substanțe toxice, cum ar fi acidul cianhidric. Compușii toxici sunt eliminați în procesul de obținere a uleiului de migdale.

Migdalele au în compoziția lor: vitamina A, grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B6), vitamina C, vitamina E, calciu, fier, mangan, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, acid folic, acid pantotenic, molibden, seleniu, glucide, apă, proteine, grăsimi mononesaturate, scrie doctorulzilei.ro.

Aceste fructe sunt utilizate în gastronomie (patiserie), dar și în industria cosmetică sau a parfumeriei. În scop fitoterapeutic, se utilizează frunzele și cojile de la semințe.

Beneficiile pentru sănătate ale migdalelor sunt extinse, roadele acestor arbori fiind utilizate frecvent ca o soluție sănătoasă pentru prevenirea constipației, a tulburărilor respiratorii, a tusei, a tulburărilor cardiace, a anemiei, a impotenței și a diabetului.

Pentru a ne bucura de proprietățile migdalelor, este recomandat să le consumăm în stare crudă și, de asemenea, să le hidratăm (cu cel puțin opt ore înainte de a le mânca să le punem în apă) pentru a ușura digestia.

Prezența potasiului în migdale face ca acestea să ajute la reglarea tensiunii arteriale, iar procentul mic de sodiu ajută la controlul tensiunii arteriale fluctuante.

Migdalele constituie un bun echilibrant nervos. Consumul zilnic a 7-10 migdale, pe stomacul gol, ajută la îmbunătățirea memoriei. Prin consumul acestora, se poate reduce chiar și riscul de a suferi de boala Alzheimer, datorită efectului pozitiv pe care îl au asupra activității neuronale, prin prezența a două substanțe nutritive vitale pentru creier, riboflavina și L-carnitina, potrivit site-ului organicfacts.net.

Prezența manganului, a cuprului și a riboflavinei conferă migdalelor un rol energetic, remineralizant, contribuind astfel și la reconstrucția masei musculare. Important pentru reconstrucția mușchilor este și magneziul din compoziția lor.

Migdalele conțin doi acizi grași foarte importanți, cel linoleic și cel linolenic, care ajută la reducerea inflamației din corp și a nivelului de colesterol „rău” (LDL-colesterol).

Datorită conținutului de acid folic, care ajută la reducerea incidenței malformațiilor congenitale la nou-născuți, stimulează creșterea celulară sănătoasă și formarea de țesut, migdalele sunt recomandate femeilor gravide pentru a avea copii sănătoși.

Grăsimile din migdale pot ajuta la pierderea în greutate, iar fibrele reduc senzația de foame. Multe persoane evită consumul de migdale de teama creșterii în greutate. Studii recente prezintă temerile ca fiind nefondate și recomandă fructele ca o componentă importantă a unei diete pentru a preveni bolile cardiovasculare. Potrivit cercetărilor, persoanele care consumă în mod regulat migdale (cel puțin de două ori pe săptămână) au șanse mult mai mari să-și păstreze greutatea ideală, decât cele care le consumă foarte rar sau niciodată.

Bogate în vitamina E, ele contribuie la îmbunătățirea aspectului pielii, a părului și a unghiilor, iar, prin cantitatea mare de calciu, la întărirea oaselor. Cercetările au arătat că persoanele care ingerează un nivel ridicat de vitamina E sunt de 30-40% mai puțin vulnerabile în a contracta boli de inimă.

Conținutul de fibre face ca migdale să îmbunătățească circulația produselor alimentare prin colon, prevenind constipația. Este important, de asemenea, să se bea și o cantitate semnificativă de apă.

Migdalele au rol emolient, laxativ, hemostatic și antiseptic intestinal, eficient în tratarea ulcerului și a gastritei hiperacide, iar proteinele neutralizează parțial sucul gastric, în inflamații și spasme ale stomacului și intestinelor, precum și în cazuri de fermentații și putrefacții intestinale.

Laptele de migdale dulci este deosebit de hrănitor, poate chiar să înlocuiască laptele matern și este indicat copiilor și convalescenților. Poate fi folosit împotriva spasmelor, inflamațiilor stomacului și intestinelor, a acceselor de tuse și a palpitațiilor, potrivit site-uluiwhfoods.com.

Consumând zece migdale pe zi, avem echivalentul unei farfurii de spanac, deoarece migdalele sunt o sursă importantă de fier, care ajută la producția și la creșterea numărului de celule roșii din sânge.

Frunzele de migdal sunt utilizate în scopuri medicinale. Ceaiul din frunze de migdale are proprietăți sedative, care ajută la relaxare și calmare.

Uleiul de migdale dulci este unul dintre cele mai populare uleiuri vegetale, emolient natural recomandat pentru orice tip de piele. În uz extern, poate fi un emolient în iritațiile la nivelul epidermei, dermatozelor, psoriazisului sau pielii uscate. Are un gust de o mare finețe, fiind bogat în vitamine și acizi grași. Datorită conținutului bogat în vitamine de grup B, este recomandat în stimularea funcțiilor intelectuale, în special a memoriei și a tulburărilor sistemului nervos. Are efecte ușor purgative. Masajele cu ulei de migdale sunt adesea recomandate pentru nou-născuți. Acest ulei miraculos este perfect și pentru tratarea cearcănelor sau hidratarea buzelor.

Migdalele conțin, însă, și oxalați, iar persoanele care au probleme cu rinichii sau vezica biliara trebuie să evite consumul lor.

Citeşte şi Beneficiile LAPTELUI de MIGDALE

DailyBusiness
Alegeri prezidențiale 2024. Românii din Diaspora VOTEAZĂ!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Cum se chema, de fapt, strada pe care locuiești. Puțini români știu de ce și cum s-a schimbat numele străzilor
Capital.ro
Anunț trist despre Regina Camilla. Casa Regală a confirmat vestea
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Despărțire șoc. Celebra prezentatoare a rămas fără iubit, chiar înainte de sărbători
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Prigoană lasă o surpriză în moștenire! Vila din SUA și misterul proprietarilor care schimbă complet jocul pentru Bahmuțeanca
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lovitură imensă pentru UDREA. Dezvăluirea care cutremură toată închisoarea
StirileBZI
Schimbări importante pentru pensionarii cu venituri mici: Cu cât crește indemnizația socială de la 1 ianuarie 2025
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Statele Unite așteaptă implicarea soldaților nord-coreeni în conflictul cu Ucraina
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni