Ce se întâmplă dacă nu îți speli părul o săptămână. Specialiștii trag un semnal de alarmă

Ce se întâmplă dacă nu îți speli părul o săptămână. Acest subiect este în continuare unul destul de controversat și asta pentru unii sunt de părere că trebuie să te speli pe cap foarte des, alții consideră că este invers.
Alina Costache
17 feb. 2023, 09:57
Ce se întâmplă dacă nu îți speli părul o săptămână. Specialiștii trag un semnal de alarmă
Ce se întâmplă dacă nu îți speli părul o săptămână

Ce se întâmplă dacă nu îți speli părul o săptămână. Steven Line, MD, medic specialist în medicină cosmetică și reprezentant al Asociației Americane de Cosmetică spune că pot exista atât beneficii, cât și consecințe ale renunțării la o spălare timp de o săptămână, în funcție de tipul de păr și de starea scalpului tău.

În general, cel mai bine este să vă ascultați părul și scalpul și să vă spălați părul după cum este necesar. Pentru unii oameni, asta poate fi în fiecare zi, iar pentru alții, poate fi o dată pe săptămână„, spune Line pentru Best Life.

Primul lucru pe care îl veți observa dacă nu vă spălați părul timp de o săptămână este o creștere evidentă a cantității de uleiuri din părul dumneavoastră. „Atunci când nu vă spălați părul în fiecare zi, scalpul dumneavoastră are șansa de a-și produce uleiurile naturale. Aceste uleiuri, cum ar fi sebumul, îți pot hidrata și hrăni părul, făcându-l să pară mai sănătos și mai strălucitor.„, explică el.

Pentru cei cu părul creț sau ondulat, faptul că nu se spală părul la fel de des poate ajuta la îmbunătățirea texturii lor naturale. Uleiurile naturale pot ajuta la definirea și domolirea încrețirii, ceea ce duce la un aspect mai definit și mai elastic„, spune Line. Cu toate acestea, el notează că, dacă aveți un scalp gras, faptul de a nu vă spăla părul poate provoca o acumulare de uleiuri, ceea ce poate face ca părul să pară gras și murdar.

Citește și: Spălatul pe păr cu bere are o mulțime de beneficii. Iată ce ai de făcut ca să scapi complet de mătreață și de căderea părului

Ce se întâmplă dacă nu îți speli părul o săptămână

Părul tău se poate rupe din mai multe motive: căldură, coafare, alimentație, stres și afecțiuni de bază, pentru a numi doar câteva. Line spune că șamponarea frecventă este un alt vinovat comun în spatele deteriorării și ruperii părului.

Spălarea prea frecventă a părului îl poate lipsi de uleiurile sale naturale, lăsându-l uscat și predispus la rupere. Spălându-ți părul mai rar, îi permiți părului tău să rețină mai multe uleiuri naturale, ceea ce poate ajuta la reducerea ruperii.„, spune specialistul.

Spălatul părului mai rar poate fi în favoarea ta dacă nu folosești de obicei produse de styling. Cu toate acestea, „dacă folosești produse de păr precum gel, spumă sau spray, faptul că nu te speli pe cap timp de o săptămână poate duce la o acumulare de produs pe scalp și pe păr. Acest lucru îți poate îngreuna părul, făcându-l să pară tern și fără viață„.

Pentru majoritatea oamenilor, o săptămână fără șampon va duce cel puțin la unele efecte secundare neplăcute. „Faptul că nu vă spălați părul poate provoca o acumulare de uleiuri, murdărie și celule moarte ale pielii pe scalp. Acest lucru poate duce la un scalp cu mâncărimi, scuame și iritații, care poate fi inconfortabil și inestetic. Acest lucru poate duce la infecții ale scalpului, mirosuri neplăcute și chiar la pierderea părului„, concluzionează Line.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Decizie pentru cine transferă bani. Noua regulă din 23 iulie pentru cei care folosesc bani cash
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Ipostază total neașteptată pentru Mihaela Geoană. Surprinsă în miezul zilei
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Limitele de viteză sunt reduse. Regulile pe care trebuie să le respecte toți șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Restricții de apă în șase orașe din România din cauza secetei
MediaFlux
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!