Pune bicarbonat amestecat cu sare în cuptor, iar rezultatele vor fi fantastice. Acest truc va uşura viaţa gospodinelor în bucătărie.
Amestecut de bicarbonat cu sare este cea mai ieftină şi eficientă soluţie pentru a curăţa un cuptor plin cu grăsime. Tot ce trebuie să faci este să amesteci zece linguri de bicarbonat de sodiu, trei linguri de sare grunjoasă şi patru linguri de apă fierbinte.
După ce aţi amestecat bine toate aceste ingrediente, veţi obţine o pastă. Această pastă se pune pe locurile murdare din cuptor. Lăsaţi să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clătiţi bine cu apă caldă.
Veţi fi foarte mulţumită de rezultatele obţinute.
Bicarbonatul de sodiu face minuni şi în cazul tăvilor pline de grăsime. De asemenea, acesta este eficient şi în cazul în care vrei să cureţi arsura de pe tăvi, după ce ai gătit.
Presară bicarbonat de sodiu, iar apoi pune puţină apă, pentru a forma o pastă. Fă un cocoloş dintr-o folie de aluminiu şi foloseşte-l pentru a freca petele de grăsime sau urmele de arsură din tavă. La final, se clătește cu apă caldă şi puţin detergent lichid de vase.
Un alt truc pentru a îndepărta urmele de arsură de pe tăvile de copt este cu bicarbonat de sodiu şi oţet sau suc de lămâie. Dacă optaţi pentru această variantă, puneţi o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe toată suprafaţa tăvii, iar apoi pulverizaţi oţet sau sucul de lămâie. Întindenţi pasta obţinută pe toată suprafaţa tăvii de copt şi lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute, potrivit dcnews.ro.
La final, freacă tava cu un burete de vase şi clăteşte bine cu apă rece.
Vei avea nevoie de 125 grame de bicarbonat de sodiu şi 125 ml de apă rece. În primul rând trebuie să îndepărtezi urmele de arsură folosind o spatulă de plastic. După ce au rămas pete de arsură, presară bicarbonat de sodiu pe ele, iar apoi adaugă apă pentru a forma o pastă, scrie cumsa.ro.
Foloseşte un burete moale pentru a întinde pasta, iar apoi las-o să acționeze timp de 10 minute. După ce timpul a trecut, clăteşte cu apă fierbinte.
Ai nevoie de următoarele ingrediente
– bicarbonat de sodiu
– un pulverizator cu oţet
– o coajă de lămâie sau portocală
– şerveţele de hârtie
– un burete de vase
Mod de preparare
Freacă întâi chiuveta cu un burete umed înmuiat în bicarbonat de sodiu. Insistă pe porţiunile mai dificile. Poți folosi și o periuţă de dinţi veche pentru zonele mai dificile, potrivit casadex.ro. Fără să clăteşti chiuveta, pulverizează oţet pe întreaga suprafaţă. Abia acum poţi clăti chiuvetă cu apă curată până la limpezirea completă. Șterge-o cu o cârpă uscată, iar apoi freacă-i bine suprafaţă cu o coajă de lămâie sau de portocală care îi va spori luciul.
Pentru a curăţa grătarele de la aragaz ai nevoie de: 3 pungi mari de plastic (groase, noi, fără găuri), scotch, 5 linguri de amoniac lichid, mănuși de menaj, un burete, o periuță de dinți, soluție de spălat vasele.
Puneți grătarele într-o pungă de plastic. Turnați rapid amoniacul peste ele și legați repede punga. Puneți-o în încă două pungi, sigilându-le cu scotch. Lăsați grătarele așa o noapte întreagă. Ar fi mai bine să așezați punga într-un loc bine aerisit. A doua zi, scoateți grătarele din pungi și frecați-le bine cu buretele umed și îmbibat cu soluție de spălat vasele, potrivit retete-usoare.eu.
Puteți să folosiți o periuță veche de dinți pentru curățarea locurilor greu accesibile. Limpeziți grătarele sub jetul de apă rece. Uscați-le și așezați-le pe aragaz.