Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin sub pernă. Mulți români nu știu acest truc

Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin sub pernă. Acestea sunt o parte a plantei de dafin din specia Laurus nobilis, care este frecvent utilizată pentru a da savoare preparatelor culinare. De asemenea, are proprietăți medicinale, dar puțină lume știe că mai are un rol destul de important.
Alina Costache
13 mart. 2024, 12:08
Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin sub pernă. Mulți români nu știu acest truc
Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin sub pernă

Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin sub pernă. Există diferite trucuri care fac minuni, dar despre care nu știm prea multe. Unul dintre acestea este de a pune două frunze de dafin sub pernă înainte de a merge la culcare. Despre această practică se spune că are o serie de beneficii pentru sănătate, dar și pentru starea de spirit și chiar și medicii recomandă acest obicei.

Citește și: Motivul incredibil pentru care este recomandat să pui o foaie de dafin în cafea! Nu o să îți vină să crezi ce se întâmplă atunci când faci asta

Ce se întâmplă dacă pui frunze de dafin sub pernă

Un însoțitor neașteptat pentru noapte

E adevărat! Umila frunză de dafin, un element de bază în bucătărie pentru contribuția sa aromată la capodoperele culinare, și-a găsit acum drum în dormitoarele noastre. Dar aici nu este vorba despre aromă; este vorba de liniște. Dincolo de utilizările sale culinare, frunza de dafin a apărut ca un aliat surprinzător în căutarea unui somn de calitate, sugerând că, uneori, cele mai simple remedii sunt cele mai eficiente.

Un sedativ natural

Pentru acele nopți în care somnul pare mai mult un vis decât o realitate, frunza de dafin ar putea fi cavalerul tău în armură strălucitoare. Renumit pentru proprietățile sale sedative, o singură frunză plasată sub pernă poate deschide calea pentru un somn mai profund și mai odihnitor. Acest remediu natural ajută la scăderea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, liniștind atât corpul, cât și mintea, fără a fi nevoie de medicamente pentru somn.

Cum să pregătești perna pentru un oaspete

Rețeta pentru un somn sănătos este simplă: achiziționezi niște frunze de dafin uscate. După o clătire ușoară și aproximativ 10 zile de uscare cu aer, pune una sau două frunze sub pernă și mergi în țara viselor. Pentru o doză suplimentară de relaxare, ia în considerare să bei un ceai infuzat cu frunze de dafin înainte de culcare.

Este dafinul (Laurus nobilis) și apoi este oleander (Nerium oleander), acesta din urmă fiind frumos ornamental, dar periculos de toxic. În timp ce dafinul este soiul prietenos cu somnul și aprobat din punct de vedere culinar, cu frunze largi, de culoare verde închis, oleanderul este un obstacol, cu frunzele sale înguste și florile frumoase, dar otrăvitoare. Să păstrăm în siguranță gătitul și dormitul, nu?

Frunza de dafin nu este doar o minune pentru somn; aroma sa robustă și savuroasă îmbunătățește tocanele, sosurile de roșii și poate chiar înlocui sarea în unele rețete. De parcă nu ar fi suficient, este și un repelent natural pentru molii. În mod clar, frunza de dafin este un interpret multitalentat atât în bucătărie, cât și în dormitor.

În concluzie, frunza de dafin de sub pernă este o soluție minunat de simplă, dar ingenioasă pentru un somn mai bun. Cu proprietățile sale calmante și sedative, este un războinic natural împotriva insomniei, notează wecb.fm.

DailyBusiness
Iunie 2025 aduce odihna binemeritată. Zile libere extinse și drepturi sporite pentru angajați
Spynews
Violeta Bănică și-a sărbătorit iubitul! Fiica Andreei Marin a postat imagini superbe cu partenerul ei | FOTO
Bzi.ro
Dezvăluiri dureroase făcute de iubita lui Cătălin Botezatu! „Mereu plângeam!“
Fanatik.ro
Cu ce să stropești orhideea dacă vrei să facă flori uriașe. Tratamentul natural pe care îl poți prepara acasă și care te ajută ai o plantă sănătoasă
Capital.ro
Călin Georgescu, trădat de George Simion?! Liderul AUR a recunoscut: Am făcut ce trebuia să fac
Playtech.ro
Când ajung pensiile în iunie 2025 prin Poșta Română? Anunț despre o posibilă întârziere
DailyBusiness
AUR, anunţ de ultimă oră pentru susţinătorii săi: „Refuzăm să girăm o farsă. Suntem într-un punct mai grav decât în noiembrie”
Adevarul
Un jurnalist britanic a petrecut noaptea alegerilor cu „populiștii învinși ai României”. Cum l-a perceput pe George Simion
wowbiz.ro
Asasinat! Fostul politician își lăsa copiii la școală atunci când a fost împușcat
Spynews
O româncă a fost dată dispărută în Toscana! Mașina Denisei a fost găsită abandonată | FOTO
Spynews
”Rămâi surd la insulte”. Jador, mesaj cu subînțeles după ce s-a confirmat că a condus drogat
Evz.ro
Pâine cu făină integrală și iaurt. O alegere ideală pentru cei care țin dietă
Ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO
Prosport.ro
Ce a postat Mădălina Ghenea în ziua în care noua iubită a milionarului Grigor Dimitrov, fostul partener al româncei, a scris că adoră „fiecare centimetru” din el
kanald.ro
Ultimul mesaj postat de Anca, doctorița din Iași care a suferit un infarct la locul de muncă. Familia se pregătește acum de înmormântare
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather, avertisment pentru bucureșteni: 'Reduceți timpul petrecut afară'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor al României s-a stins, lăsând un gol imens. Toți românii l-au iubit. Va fi veșnic
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta campioană e însărcinată! Vedeta Survivor s-a afișat cu iubitul
stirilekanald.ro
Autobuz școlar, spulberat de un sinucigaș. Cel puțin 6 copii au murit, alți 44 sunt răniți grav
Procurorul general al Romaniei, Alex Florenta, DECIZIA MOMENTULUI dupa ce Calin Georgescu a incalcat conditiile controlului judiciar, citand din Zelea Codreanu
MediaFlux
Anumite bancnote ies din circulație. Românii trebuie să-și recuperere banii
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Alimentul care te ajută să supraviețuiești în situații de criză