Ce se întâmplă dacă Regina moare în Scoţia. Detaliile „operaţiunii Unicorn”

Regina Elizabeth a II-a se află sub supraveghere medicală la Castelul Balmoral, în Scoţia, în urma unor îngrijorări ale medicilor cu privire la starea sănătăţii suveranei, anunţă Palatul Buckingham, relatează BBC News.
Filip Stan
08 sept. 2022, 18:45
Ce se întâmplă dacă Regina moare în Scoţia. Detaliile

Regina Elisabeta a II-a se află sub supraveghere medicală, doctorii sunt îngrijoraţi de sănătatea ei.  Pe lângă operaţiunea „London bridge”, care va fi declanşată în momentul morţii Reginei, se pregăteşte de ceva vreme o variantă, „operaţiunea Unicorn”, în eventualitatea în care decesul are loc în Scoţia, unde Elisabeta în mod tradiţional petrece vara, la Castelul Balmoral.

Când vine vorba de suveran, nimic nu este lăsat la voia întâmplării în Regat. Astfel, pe lângă operaţiunea „London bridge”, care va fi declanşată în momentul morţii Reginei, se pregăteşte de ceva vreme o variantă, „operaţiunea Unicorn”, în eventualitatea în care decesul are loc în Scoţia, unde Elisabeta în mod tradiţional petrece vara, la Castelul Balmoral.

Prinţul Charles, Prinţul William şi Ducii de Sussex, la căpătâiul Reginei Elisabeta a II-a, după anunţul privind agravarea stării sale de sănătate. BBC şi-a suspendat emisiunile ca să furnizeze doar informaţii despre starea Reginei

„Operaţiunea Unicorn” prevede suspendarea imediată a lucrărilor în Parlamentul Scoţian, pentru a permite autorităţilor să se pregătească pentru înmormântarea de stat. Casele Parlamentului, Palatul Holyroodhouse din apropiere şi Catedrala St. Giles vor fi în centrul evenimentelor, care vor aduce sute de mii de oameni la Edinburgh.

Casa de pompe funebre va fi la Holyroodhouse, iar sicriul va fi ulterior dus la catedrală, urmând traseul străvechii mile regale din inima Edinburghului. În cele din urmă, sicriul suveranului va fi transportat la Londra la bordul trenului Regal.

Avionul regal din Aberdeen a fost cel mai urmărit din lume
Avionul a aterizat cu membri ai familiei regale la Aberdeen, Scoţia, de unde familia Elisabetei a II-a va călători la Castelul Balmoral. Timp de câteva minute, în timp ce se afla în zbor, acel avion de pe FlightRadar24 a fost cel mai urmărit din lume, cu peste 200.000 de oameni urmărindu-şi traiectoria de zbor. La bord se aflau Prinţul de Wales, Charles, cu soţia sa Camilla şi fiul William, Prinţul Andrew, Prinţul Edward cu soţia sa Sophie Wessex. Pe pistă îi aşteaptau trei maşini care i-au dus la Balmoral.

Membrii apropiaţi ai familiei regale au fost informaţi în acest sens, potrivit agenţiei britanice de presă Press Association (PA). Prinţul moştenitor Charles, în vârstă de 73 de ani, fiul reginei Andrew şi nepoţii acesteia William şi Harry se duc la Balmoral, au anunţat serviciile lor. Sănătatea reginei, care apare tot mai puţin în public, este în declin după ce a petrecut o noapte la spital, în urmă cu un an, în vederea unor examene care nu au fost precizate niciodată.

Regina Elisabeta a II-a se află sub supraveghere medicală. Doctorii sunt îngrijoraţi de sănătatea ei

Elizabeth a II-a a oficilizat marţi nominalizarea lui Liz Truss în postul de premier, al 15-lea său şef de Guvern în 70 de ani de domnie.

Ea a decis să rămână la Castelul Balmoral şi să nu se ducă la Londra, unde are loc de obicei transferul puteri, din cauza problemelor de sănătate.

În imagini difuzate de Palatul Buckingham, suverana zâmbeşte şi se sprijină într-un baston în timp se strânge mâna noii şefe a Guvernului.

Premierul britanic Liz Truss a declarat că ”întreaga ţară” este ”profund ngrijorată” de această veste. ”Mă gândesc – şi oamenii din Regatul nostru Unit se gândesc – la Mejestatea Sa regina şi la familia sa în acest moment”, a adăugat ea.

Palatul Buckingham a anunţat miercuri seara că regina a amânat o reuniune online, după ce medicii i-au recomandat să se odihnească. Ea deleagă de luni de zile o parte tot mai mare a funcţiilor sale fiului său Charles, care a susţinut, în mai, în locul său, pentru prima oară, Discursul Tronului în Parlament – una dintre funcţiile constituţionale esenţiale.

La începutul lui iunie, britanicii au sărbătorit, timp de patru zile, cei 70 de ani de domnie ai lui Elizabeth a II-a, cel mai în vârstă monarh aflat în funcţie din lume. Ea a fost aproape absentă la acest Jubileu de Platină şi şi-a făcut apariţia doar în două rânduri, pentru scurt timp, în balconul Palatului Buckingham, în faţa a zeci de mii de oameni.

Câteva săptămâni mai târziu, ea şi-a făcut mai multe apariţii publice în Scoţia, zâmbind şi sprijinindu-se în baston, la o defilare a forţelor armate, la Edinburgh, la sfârşitul lui iunie.

DailyBusiness
Centralele de apartament, înlocuite cu soluții ECO! Statul a alocat fonduri exponențiale pentru acest proiect
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Orașul din România forțat să poarte numele unui dictator. S-a spus că locuitorii au vrut această denumire, dar adevărul e altul
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă ora în România în această toamnă. Cum dăm ceasurile
Playtech.ro
Ora la care ciclonul Ashley va lovi cel mai puternic România. Care este traseul său și când scăpăm de fenomenele meteo severe
DailyBusiness
Economia României, în prag de colaps? Taxele majorate și inflația galopantă ridică semne de întrebare
Adevarul
Rusia lansează acuzaţii şi avertismente dure la adresa Occidentului. „E periculos să lupţi pentru victorie cu o putere nucleară”
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Vești bune pentru cei care ies la pensie anticipat. Legea îi protejează
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
kanald.ro
Un TIR a intrat într-o casă, iar șoferul a rămas încarcerat! Ce a încercat șoferul să evite
Cancan.ro
BREAKING! Viitura a ajuns în România! Ciclonul Ashley îşi face DEJA simţită prezenţa în 2 județe
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Viața la bloc 2024. Anunț pentru proprietarii de apartamente care stau la parter
StirileBZI
Mașinile pe benzină și motorină vor fi interzise! De când nu se vor mai vinde
Prosport.ro
El a petrecut alături de Simona Halep şi de familia lor de ziua campioanei. Primele imagini cu sportiva la 33 de ani
stirilekanald.ro
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia avea doi copii
substantial.ro
Bărbat prins sub un mal de pământ în Suceava: Intervenție de zece ore pentru recuperarea trupului
MediaFlux
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Tranzacţiile cu acţiuni Fondul Proprietatea au dus lichiditatea săptămânală a Bursei la un nivel record al ultimelor trei luni