Kiwi este unul dintre fructele care pot fi consumate ca și gustare, având un număr redus de calorii. De asemenea, acesta are numeroase beneficii asupra organismului: ajută sistemul digestiv, susține sănătatea inimii, poate sprijini sănătatea ochilor și luptă împotriva stresului oxidativ. Fructul are o cantitate ridicată de vitamina C, esențială pentru menținerea sistemului imunitar.
Fructele și legumele sunt esențiale într-o dietă, iar medicii specialiști recomandă consumul a până 5 porții pe zi. Un kiwi are o densitate crescută de nutrienți, iar consumul zilnic al acestui fruct ajută la menținerea organismului sănătos, dar și la reducerea riscului de a dezvolta anumite boli.
Mai exact, datorită proprietăților pe care le deține, kiwi-ul poate veni cu numeroase beneficii asupra organismului. Acesta conține cantități mari de vitaminele E și K, reprezintă o sursă bună de carotenoizi și fibre totale, dar și solubile. Mai mult, fructul este bogat în apă și sărac în calorii, având un număr de 80 de calorii la 100 de grame.
Fructul poate fi consumat ca atare, dar poate fi introdus și în mai multe rețete de prăjituri, torturi sau smoothie-uri.
Mai mult, un medic specialist recomandă mâncarea fructului cu tot cu coajă. În acest mod, te poți bucura de 50% mai multe fibre, vitamine și nutrienți.
Totodată, există persoane care au alergie la anumiți compuși din el, așa că devine contraindicat. Simptomele pe care le pot avea persoanele care au alergie variază și includ mâncărime, disconfort la nivelul limbii sau iritații vizibile la nivelul pierlii. Simptomele severe presupun durere abdominală, amețeală, dificultate în a respira, umflarea gurii, buzelor sau a gâtului și vomă.
Cu toate că noua Zeelandă este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de kiwi, fructul își are originile în China, unde era cunoscut sub numele de „argișă chineză”. Numele lui s-a schimbat datorită asemănării cu pasărea cu același nume.