Multe persoane consideră carnea de porc o alternativă sănătoasă la carnea de vită, însă această opţiune culinară necesită precauţii speciale. Recomandat este să nu prăjiţi carnea de porc, dacă vreţi să ingurgitaţi un preparat culinar cât de cât sănătos. Mai mult, din punct de vedere nutritional, toate alimentele care sunt pregătite prin prăjire au potenţial daunător. Şi mai periculoase sunt însă cele de la manifestările în aer liber, cum ar fi târguri, petreceri sau chiar tăierea porcului.
Citeşte şi REŢETE DE CRACIUN: Piftie cu carne de porc
Pomana porcului reprezintă unul dintre cele mai gustoase preparate culinare şi puţini sunt cei care rezistă unei astfel de tentaţii culinare. Servită cu mămăliguţă şi un pahar de pălincă, pomana porcului nu este recomandată persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, diabet, obezitate sau oricare altă boală cronică.
Citeşte şi De unde pot fi cumpăraţi BRAZII DE CRĂCIUN în Capitală
Şi asta nu e tot! Specialiştii avertizează şi, totodată, recomandă ca porcul să fie sacrificat când are 90-100 kg şi nu este plin de grăsime. Dacă provine de la animale tinere, este bogată în substanţe minerale, în special fosfor şi fier.
E recomandat ca înaintea sacrificării, cu o lună-două, porcului să i se dea să mănâce ghindă. Astfel, carnea lui devine bogată în Omega 3 şi acizi graşi nesaturaţi, iar pentru conţinutul de Omega 3, 6 şi 9, carnea acestui porc e recomandată şi cardiacilor.