Deshidratarea pare a fi o consecinta a aerului conditionat din cabina presurizata, iar solutiile oferite sunt limitarea consumului de alcool si consumul de apa pana la destinatie. Cercetatorii semnaleaza si ca o treime din papilele gustative sunt „orbite” la mare altitudine, acesta fiind un posibil motiv pentru care mancarea din avion are o reputatie proasta.
Ei arata si ca din cauza umiditatii virtuale din cabine, care genereaza un mediu ideal pentru raspandirea bolilor, este de 100 de ori mai probabil sa raciti dupa o calatorie cu avionul. Cercetatorii subliniaza si dintii pot fi afectati de calatoriile cu avionul – schimbarile de presiune exacerband astfel problemele stomatologice, scrie Business Magazin.
Plamanii pot fi de asemenea afectati: decompresia aerului poate cauza balonarea acestora, incomfortabila mai ales pentru cei care sufera de astm si care poate cauza complicatii precum pneumotoraxul. În mod similar, stomacul se va mari la altitudine mare, ducand la discomfort abdominal. Pentru a evita acest lucru, calatorii sunt sfatuiti sa evite mancarea grea si bauturile gazoase.
Statul in aceeasi pozitie pentru ore intregi poate generea de asemenea riscul de coagulare a sangelui – aceasta poate conduce la umflarea membrelor. si la posibilitatea de tromboze.