Un regim sănătos se reflectă în foarte multe aspecte ale vieții noastre, inclusiv la nivel psihologic și al energiei. Din acest motiv, orice schimbare care apare în regimul tău va avea un impact aproape instantaneu asupra corpului nostru. Află ce se modifică atunci când cosumi în mod regulat castraveți și salată verde.
Pe lângă faptul că o salată este perfectă în combinație cu aproape orice fel de mâncare, aceasta este ideală pentru sănătatea organismultui, fiind slabă în calorii și cu toate acestea bogată în vitamine și minerale necesare organismului. În plus, ajută la hidratare, având un conținut mare de apă.
Castraveții sunt bogați în apă, fibre, potasiu și magneziu. Potasiul ajută la echilibrarea cantității de sodiu din celule, prevenind astfel ateroscleroza. Pe de altă parte, salata este bogată în fibrele care reglează tensiunea arterială și, de asemenea, ajută la reducerea nivelului colesterolului, la prevenirea diabetului de tip 2 și la scăderea în greutate. În plus, consumând zilnic această combinație te ajută să slăbești, oferind senzația de sațietate și îți va da energie datorită multitudinii de vitamine și minerale.
Castravetii nu sunt folositi degeaba in masti facute in casa sau in tratamente de infrumusetare, la salon: acestia lupta impotriva ridurilor, protejeaza tenul de efectele imbatranirii, au un efect racoritor, scad inflamatia locala (putand, prin urmare, trata cearcanele si arsurile solare usoare). In plus, o alimentatie bogata in legume este asociata cu un ten sanatos si hidratat, iar antioxidantii din castraveti lupta impotriva radicalilor liberi.
Hipertensiunea creste riscul aparitiei de anevrism si atac cerebral, deci daca vrei sa ai grija de inima ta nu ar strica sa mananci mai des castraveti. Acestia promoveaza vasodilatarea si sunt bogati in potasiu (electrolit care poate reduce retentia de apa provocata de prea mult sodiu in alimentatie si, prin urmare, poate scadea tensiunea) si lignani (polifenoli care scad riscul anumitor boli cardiovasculare). Vitamina K din castraveti este si ea esentiala in procesul de formare a cheagurilor, prevenind calcifierea vaselor de sange. Oricum, consumul de fructe de legume de tot felul este asociat cu un risc redus de boli de inima, diabet si obezitate.
Sunt o sursa buna de fisetina, flavonoid asociat in studiile pe animale cu protectia celulelor nervoase, imbunatatirea memoriei si reducerea riscului de Alzheimer. Cercetatorii cred ca fisetina ajuta memoria prin declansarea unui traseu celular care implica zona cerebrala responsabila de recuperarea amintirilor. In plus, aceasta are proprietati antiinflamatorii si antioxidante, eficiente cand vine vorba despre imbatranirea celulelor nervoase.
Citește și: Castraveți în saramură, rețeta lui Radu Anton Roman. Ingredientul care îi păstrează tari