Poate că nu eşti familiarizat cu sintagma „usturoi prăjit”, dar ar fi bine să te familiarizezi şi cu ea, şi cu preparatul în sine dacă vrei să te bucuri de o sănătate de fier. Usturoiul aduce multiple beneficii sănătăţii. El rămâne în organism timp de 24 de ore după ce a fost consumat, iar în tot acest timp nu stă degeaba. Substanţele active pe care le conţine lucrează pentru îmbunătăţirea funcţionării diferitelor organe.
Pentru prepararea acestui remediu ai nevoie de:
Taie aproximativ 1 cm din căpățână cu un cuțit ascuțit, astfel încât să poţi vedea cățeii. Tapetează o tavă de copt cu folie de aluminiu, stropeşte-o cu puţin ulei de măsline, apoi aşază căpăţânile de usturoi. Introdu tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute. După scurgerea timpului, usturoiul va fi rumen și moale. După ce se răcește, poate fi consumat. Coaja se va curăţa uşor.
Nutriționiștii recomandă consumul de usturoi copt o dată pe lună. Consumă o căpăţână de usturoi prăjit pe parcursul unei zile (totuşi, nu consuma mai mult de 7-8 căţei mari), bea 2 litri de apă și privilegiază consumul de legume, fie crude, fie coapte sau sotate. În această zi, nu mânca deloc carne roșie, alimente procesate sau zahăr.
La o ora după consumul de usturoi, organismul va absorbi alicina, vitaminele B și manganul, potrivit suntgospodina.net
După 2-4 ore, antioxidanții vor pătrunde în sânge și vor începe să protejeze organismul împotriva efectelor negative ale stresului oxidativ și ale radicalilor liberi.
După 6 ore, usturoiul susține funcția rinichilor, reduce umflarea țesuturilor și accelerează arderea grăsimilor.
După 7 ore, întărește sistemul imunitar și activează anticorpii.
După 10 ore, vitaminele, mineralele și compușii de sulf cresc aportul de oxigen către celule, contribuind la întârzierea proceselor de îmbătrânire.
După 24 de ore, nivelul colesterolului rău și al trigliceridelor din sânge se va reduce, tensiunea arterială se va regla, oboseala va dispărea, iar oasele și articulațiile vor fi mai puternice.