Așadar, specialiștii susțin că mâncatul zilnic de banane are un efect prompt asupra sănătății. Acest fruct este unul dintre cele mai iubite la noi în țară.
Atunci când vine vorba de o viață sănătoasă, nutriționiștii spun că cel mai rapid și sănătos mod de-a servi micul dejun sau o gustare este să optezi pentru un fruct bazic.
„Bananele sunt excelente din punct de vedere nutritiv și costul lor este unul scăzut, pe care și-l permite toată lumea. Au un conținut ridicat de potasiu, o substanță esențială în buna funcționare a organismului, mai ales atunci când vine vorba despre reglarea PH-ului, reglarea nivelului de apă din corp, a tensiunii arteriale, a digestiei și a contracțiilor musculare. Nu este simplu să spui dacă este bine sau nu să mănânci banane în fiecare zi, dar există totuși anumite detalii ce trebuie luate în calcul”, a dezvăluit Jennifer Maeng, dietetician american.
Jennifer Maeng mai zice și că pe măsură ce bananele se coc tot mai mult, cantitatea lor de fibre scade, ceea ce le face să fie mai puțin nutritive. Mai mult decât atât, conținutul ridicat de zaharuri va influența glicemia și va da chiar o stare oboseală. Nutriționistul recomandă să mâncăm bananele atunci când sunt mai puțin coapte și au o culoare galben deschis.
„Atunci când este dimineață, corpul tău oricum crește și reglează nivelurile de zahăr din organism. Dacă nu ești diabetic, atunci corpul tău va produce mai multă insulină pentru a regla glicemia. De aceea, să mănânci banane în fiecare dimineață pe stomacul gol nu este neapărat cel mai indicat obicei”, a mai dezvăluit Maeng, potrivit celor de la wellandgood.com.
Având în vedere că mâncatul bananelor foarte coapte provoacă somnolență de foarte multe ori, specialiștii recomandă consumul lor numai seara.
Pentru senzația de oboseală pe care o pot da, bananele coapte bine ar putea să fie consumate mai degrabă seara, pentru a grăbi senzația de somn.
„Uneori, corpul poate produce prea multă insulină după ce ai consumat banane sau un mic dejun ce include și un astfel de fruct. Acest lucru va face ca glicemia să scadă prea mult și rapid, ceea ce va duce la apariția poftei de dulce, căci organismul va încerca să își regleze astfel nivelul de zahăr. Pentru a preveni asta, poți consuma banane în fiecare zi, combinându-le cu unt de arahide sau punându-le într-un shake proteic”, a mai dezvăluit celebrul nutriționist.
Citește și: Trucul care te ajută să păstrezi bananele proaspete mai mult timp!
Așadar, chiar dacă are un conținut ridicat de fibre, vitamine și minerale, cei care consumă banane în fiecare zi trebuie să fie atenți și la efectele „adverse”.