Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mănânci trei zile. În perioada Postului Paștelui creștinii au o grijă spirituală destul de mare și renunță la alimentele de proveniență animală. Ba mai mult se înalță sufletește prin rugăciunea însoțită mereu de faptele cele bune.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mănânci trei zile. Mihaela Bilic spune la ce trebuie să avem mare grijă
Mulți creștini adoptă și postul de negru de o zi sau chiar de trei zile. Anumiți cercetători sunt de părere că atunci când ținem post negru, adică nu mâncăm, bem doar apă timp de 3 zile, celulele noastre se pot auto-reînnoi mai repede. Cercetătorii sugerează că procesul începe după 18-20 de ore de post și atinge vârful după 48-72 de ore. Procesul de reînnoire celulară ar fi benefică pentru piele, dar și împotriva bolii Alzheimer și a bolilor de inimă. În plus, postul negru ar ajuta la scăderea tensiunii arteriale.
De altfel, se pare că postul ținut prea mult timp nu este tocmai bun pentru organism. Acest tip de alimentați ar putea cauza carență mare de vitamina B12, susține nutriționistul Mihaela Bilic.
„Suntem în cel mai lung post al anului. Din păcate, postul ținut multă vreme sau dieta vegetariană pe timp lung înseamnă carență mare de vitamina B12. Apare anemia.”, a spus Mihaela Bilic la Pro Tv.
În postul Paştelui este strict interzis să consumăm produse de origine animală, precum carne, brânză, ouă, lapte şi peşte. De asemenea, este interzis fumatul şi alcoolul. Totodată, creştinii trebuie să se reţină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. În această perioadă este importantă şi o sfinţire a casei. Slujba oficiată de preot se numeşte Sfeştanie.
„Sfeştania se săvârşeşte în toate posturile de peste an, precum şi în zilele de post de peste săptămâna, miercurea şi vinerea. Cine poate, este bine să săvârşească sfeştanie în toate posturile. Cine nu poate, să o facă cel puţin în Postul Mare.
Rolul stropirii cu această apă este acela de a alunga duhurile viclene; de a ierta micile păcate, cum ar fi gândurile rele, mintea curăţindu-se, putând astfel să se îndrepte spre rugăciune. De asemenea, poate alunga bolile, aducând sănătate trupească şi sufletească”,spun preoţii.
Citește și: Mihaela Bilic dezvăluie cele mai mari secrete ale Postului Paștelui. La ce alimente trebuie să avem grijă: Nu hrănesc celulele, ci mai degrabă le ruginesc!
În Postul mare strict interzise în această perioadă sunt şi nunţile. Nu se fac nunţi pentru că perioada este de postire şi se referă atât la postirea sufletească, dar şi la cea trupească. Un alt motiv pentru care nu se fac nunţi în post este faptul că imediat după slujba Tainei Nunţii sunt organizate petreceri cu multă mâncare şi băutură, dar şi cu o atmosferă ce este în contradicţie cu perioada postului. Biserica nu permite săvârşirea cununiilor religioase în zilele de post tocmai pentru ca bucuria nunţii să nu fie umbrită de restricţiile postului.