Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci câte o banană pe zi!! Aceste fructe vin cu beneficii importante pentru organismul uman și pot fi consumate simple, în sucuri naturale, sau în prăjituri și clătite.
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci câte o banană pe zi! Rezultatul e uimitor și îți va schimba complet viața
Bananele abundă în potasiu, fibre și vitaminele B6 și C. O singură banană îți asigură 3 grame de fibre, substanțe care cresc senzația de sațietate și ajută digestia. Bananele mai puțin coapte sunt mai bogate în fibre de acest tip. Potasiul din banane este benefic pentru prevenirea retenției de lichide din organism și reglează tensiunea arterială. Iar vitamina C care se regăsește în acest fruct este cunoscută pentru rolul ei în prevenirea inflamațiilor și sprijinirea sistemului imunitar.
Bananele nu sunt indicate la micul dejun dacă nu le asociezi cu anumite alimente. Iată câteva combinații alimentare cu banane pentru micul dejun care te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus:
-Iaurt de băut cu o felie de pâine integrală unsă cu unt de arahide și câteva felii de banană
-Iaurt grecesc cu semințe chia și felii de banană
-Smoothie cu spanac, fructe de pădure și banană
-Ovăz cu lapte sau iaurt și nuci, semințe chia și felii de banană
-Batoane din ovăz, nuci și banană
-În concluzie, evită să mănânci doar banane dimineața. Combină-le cu alte alimente sănătoase pentru a preveni creșterea glicemiei, senzația de foame și problemele cu digestia.
Intr-un studiu realizat de Imperial College din Londra s-a descoperit ca copiii care au mancat o banana pe zi au avut un risc cu 34% mai mic de a dezvolta astm.
Intr-un studiu s-a demonstrat ca cei care au consumat 4069 mg de potasiu pe zi au avut un risc cu 49% mai mic de deces cauzat de boli cardiace ischemice, comparativ cu cei care au consumat mai putin potasiu (aproximativ 1000 mg pe zi). Dozele mari de potasiu sunt de asemenea asociate cu un risc redus de accident vascular cerebral, protectie impotriva pierderii de masa musculara, mentinerea densitatii minerale osoase si reducerea formarii de pietre la rinichi.