Licitaţia pentru secţiunea tunelurilor de pe autostrada urşilor, aşa cum e cunoscut tronsonul Margina – Holdea din A1, a fost contestată de grecii de la Aktor, nemulțumiți că au fost eliminați din cursă.
„Bucata lipsă de la Margina la Holdea. După cum știți, procedura de achiziție a fost una cu preselecție. S-au calificat șase companii, care luau parte la o nouă licitație. A fost contestat rezultatul de cei care nu s-au calificat între primii șase. Au fost 131 de solicitări (de clarificări – n.r.) pe acest proiect.
Ultimele au fost depuse în 11 ianuarie 2022 și estimez că toate clarificările vor fi oferite până în data de 26. În această perioadă va fi termenul la instanță pentru procesul de care vă aminteam. În momentul în care vom avea o soluție, intrăm în celelalte etape. Trebuie să așteptăm, e o chestiune de zile pentru a avea soluția pe această contestație”, a declarat Sorin Grindeanu vineri, la Timișoara, potrivit Economica.net.
Pe 8 decembrie 2021, contestația depusă de grecii de la Aktor a fost respinsă de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Constructorul elen a atacat însă decizia în instanță. Următorul termen în dosarul de la Curtea de Apel București este 25 ianuarie 2022.
Pe 27 octombrie 2021, CNAIR a publicat lista celor șase ofertanți rămași în cursa pentru construirea secțiunii „tunelurilor pentru urși” din Autostrada Lugoj – Deva.
Pe primele 6 locuri s-au calificat:
1. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.
2. ASOCIEREA SC ALSİM ALARKO SANAYİ TESİSLERİ VE TİCARET A.Ș – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S.
3. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI
4. STRABAG SRL
5. ASOCIEREA IMPRESA PIZZAROTTI & C SpA – PIZZAROTTI SA – RETTER PROJECTMANAGEMENT SRL
6. ASOCIEREA TERNA TOURIST TECHNICAL AND MARITIME SA – INTRACOM CONSTRUCTIONS SOCIETE ANONYME TECHNICAL AND STEEL CONSTRUCTIONS (INTRAKAT)
Termenul pentru depunerea ofertelor este 31 ianuarie 2022, conform calendarului actual din SEAP.
Traseul are o lungime de 9,13 kilometri, dintre care 2,13 kilometri de tunel. Conform condițiilor din Acordul de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute cu platforma de 11,25 m, pe fiecare cale de circulație.
Valoarea estimativă a contractului este de 1,3 miliarde de lei fără TVA. Această secțiune reprezintă a doua cea mai scumpă bucată de autostradă din România. Tronsonul Holdea – Margina din Autostrada Lugoj – Deva (A1) de circa 9 kilometri are un cost mediu de 33 milioane de euro/kilometru.
Citeşte şi: Iulia Vântur și Salman Khan au făcut marele anunţ! Doar despre asta se vorbeşte la Bollywood