Ce se va întâmpla cu șoferii prinși cu droguri la volan. Marcel Ciolacu anunță care vor fi noile regului: „Voi propune trei ani”

Anunțul lui Marcel Ciolacu. Cum se va modifica legislația. Reprezentanții PSD au prezentat sugestii pentru a sporii rigorile sancțiunilor impuse șoferilor care se află în stare de ebrietate sau sub influența drogurilor la volan.
Alina Costache
03 sept. 2023, 10:20
Ce se va întâmpla cu șoferii prinși cu droguri la volan. Marcel Ciolacu anunță care vor fi noile regului: „Voi propune trei ani”

Reprezentanții PSD au prezentat propuneri pentru a intensifica sancțiunile aplicate șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau drogurilor. Printre sugestiile lor se află revocarea permisului de conducere pentru o perioadă de cel puțin zece ani sau chiar confiscarea vehiculului condus de către un șofer aflat sub influența drogurilor sau alcoolului. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat aceste propuneri sâmbătă și planifică să le prezinte ca modificări legislative în primele două săptămâni ale sesiunii parlamentare curente.

Citește și: Ce spune Marcel Ciolacu despre o posibilă alianță PSD-AUR. Ce se întâmplă cu acordul semnat cu PNL

Marcel Ciolacu, în calitate de premier al României, anunță că Guvernul va propune modificări legislative în primele două săptămâni ale sesiunii parlamentare curente, cu scopul de a preveni și combate traficul și consumul de droguri. Aceste propuneri au fost prezentate în cadrul unei ședințe a PSD de către fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, conform precizărilor lui Ciolacu.

„Vor fi măsuri şi pentru cei care vor conduce sub influenţa alcoolului şi sub influenţa drogurilor, măsuri drastice şi propuneri venite de la colegi ca timp de cel puţin 10 ani să nu mai ai dreptul să deţii un permis de conducere când vei depistat de către Poliţie într-o  astfel de situaţie şi chiar confiscarea autovehiculului pe care îl foloseşti în momentul infracţiunii”, a anunţat Marcel Ciolacu.

La începutul săptămânii curente, în timpul prezentării raportului despre accidentul de la 2 Mai, în care a fost implicat un șofer sub influența drogurilor, ministrul de Interne Cătălin Predoiu a anunțat planurile de a extinde perioadele pentru reobținerea permisului de conducere în cazul în care acesta a fost revocat din cauza consumului de alcool sau droguri.

”Voi propune trei ani”, a spus el.

Predoiu a adăugat că intenționează să propună instituirea unei măsuri obligatorii de confiscare a vehiculelor în care se găsesc droguri sau ale căror șoferi au fost testați pozitiv pentru consumul de droguri.

În continuare, Marcel Ciolacu a subliniat că măsurile anunțate de ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Cătălin Predoiu, reprezintă un pas în direcția corectă, dar a menționat că acestea nu sunt suficiente. El a evidențiat necesitatea unui efort amplu pentru dezorganizarea rețelelor de trafic de droguri.

Un alt aspect pus în discuție de Marcel Ciolacu a făcut referire la desfințarea păcănelelor dint toate orașele României. Sâmbătă, după ședința PSD, Premierul Marcel Ciolacu a prezentat o nouă inițiativă care urmărește să scoată din toate localitățile din țară mașinile de jocuri de noroc cunoscute sub numele de „păcănele”.

„Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: celebrele păcănele să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa”, a spus Ciolacu.

Conform unor date recente înregistrate în România, cel puțin 15% din populația adultă participă la diverse forme de jocuri de noroc, iar prevalența dependenței de astfel de jocuri în rândul persoanelor de peste 18 ani se situează la aproximativ 0,6%, adică în jur de 98.000 de indivizi.

Citește și: România își ia adio de la păcănele! Anunțul de ultimă oră făcut de Marcel Ciolacu: „Eliminate din toate orașele”

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Cea mai bună metodă de desfundat scurgerile. Pont de aur pentru orice român de la bloc
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...