Ce-şi mai uită românii în aeroport. Cele mai NEOBIŞNUITE obiecte ABANDONATE sau uitate în Otopeni FOTO

Românii care călătoresc cu avionul nu se gândesc de două ori înainte să-şi abandoneze în aeroport bunurile personale, pentru a nu depăşi greutatea maximă admisă la cală. În afară de aceştia, mai sunt şi românii neatenţi sau grăbiţi care îşi uită pur şi simplu lucruri în aeroport.
Cristiana Ionescu
04 oct. 2013, 08:58
Ce-şi mai uită românii în aeroport. Cele mai NEOBIŞNUITE obiecte ABANDONATE sau uitate în Otopeni FOTO

Aşa se face că în fiecare an mii de obiecte uitate sau abandonate ajung în depozitul special amenajat de Poliţia de Frontieră în Aeroportul Henri Coandă. Doar 20% din aceste bunuri sunt revendicate de proprietari, restul fie se valorifică de către stat, fie ajung la gunoi.

Cele mai frecvente bunuri pierdute sunt, desigur, telefoanele mobile, tabletele, ceasurile, bijuteriile, dar şi obiecte de îmbrăcăminte. De cealaltă parte se află bunurile abandonate pur şi simplu de pasageri pentru că depăşesesc greutatea sau mărimea admisă la cală şi nu vor să plătească o suprataxă.

Printre cele mai neobişnuite bunuri pe care ROMÂNIATV.NET le-a găsit în depozitul din Aeroportul Otopeni şi cu care pasagerii sperau că vor putea zbura se numără o masă de călcat, cărucioare şi scaune de maşină pentru copii, cuşti pentru animale, o bicicletă sau o vioară.

Cei care vor să-şi revendice bunurile uitate sau abandonate în aeroport au la dispoziţie 12 luni, timp în care Poliţia de Frontieră se obligă să le depoziteze. După expirarea acestei perioade bunurile sunt evaluate de o comisie specială care hotărăşte care dintre ele vor fi valorificate, banii urmând să ajungă în bugetul statului, şi care vor fi înmânate unei firme de salubritate.

„După ce bunul abandonat sau pierdut este clasificat de SRI ca fiind inofensiv este adus în depozit. Noi avem obligativitatea să le păstrăm un an, timp în care proprietarii pot veni să-şi revendice bunul sau pot împuternici pe cineva pentru a-l lua. După un an se întruneşte o comisie de preluare-distrugere cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor, Ministerului Mediului, Protecţia Consumatorului şi Poliţia de Frontieră, unde se aleg acele bunuri care urmează a fi valorificate, banii urmând să ajungă la bugetul statului. Ce nu se poate valorifica predăm la firma de salubritate pentru a fi aruncate”, a explicat pentru ROMÂNIATV.NET comisarul de poliţie Şerban Tiberiu.

De obicei, lucrurile de valoare sunt revendicate de proprietari. Desigur, procedura de ridicare a bunului pierdut sau abandonat respectă o regulă strictă. Proprietarul trebuie să descrie în amănunt bunul pentru ca reprezentanţii Poliţiei de Frontieră să fie convinşi că îl înmânează adevăratului posesor.

„Bineînţeles, persoana respectivă va trebui să facă descrierea amănunţită a bunului pentru a fi convinşi că este proprietarul. Va trebui să specifice data când a fost pierdut, parola pentru laptopuri, pinul pentru telefoane sau câteva numere s.a.m.d.”, a precizat comisarul Poliţiei de Frontieră.

Însuşirea unui bun, de orice fel, din aeroport constituie infracţiune

Comisarul Şerban Tiberiu precizează că bunurile găsite în Aeroportul Henri Coandă şi nepredate angajaţilor instituţiei în termen de 10 zile constituie infracţiune şi se pedepseşte cu dosar penal. De altfel, aceste cazuri sunt frecvente, oamenii nebănuind că sunt urmăriţi non-stop de sute de camere de supraveghere.

„În aeroport sunt sute de camere de supraveghere. Aşadar persoanele care găsesc bunuri şi nu le predau în 10 zile sunt întotdeauna identificate. Însuşirea unui bun găsit constituie infracţiune”, a declarat comisarul Şerban Tiberiu.

Persoanele care îşi pierd bunuri sau le abandonează în aeroport au la dispoziţie numărul de telefon 021/2041069 pentru a se informa dacă obiectul pierdut a ajuns în posesia Poliţiei de Frontieră.

Din iulie 2011 până în prezent au fost depozitate în Aeroportul Henri Coandă circa 3500 de obiecte pierdute sau abandonate, din care doar 20% ajung din nou în posesia proprietarului.

DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Animalul pe care românii îl cresc cu drag, dar care ajunge pe mesele străinilor. Zeci de mii tone au mers la export anul trecut
Capital.ro
Călin Georgescu nu va fi lăsat să candideze! Decizia CCR pe care o așteaptă toată România
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Adevarul
Misterul bombelor atomice pierdute prin oceane. O singură astfel de armă are un randament de 3.8 megatone
wowbiz.ro
Monalisa Liuba, afacerista de 35 de ani care a murit într-un salon din Chișinău, condusă pe ultimul drum! O cunoscută interpretă de muzică populară a dat detalii despre înmormântarea tinerei. Nici acum nu-i vine să creadă ce s-a întâmplat: „N-ai cum...”
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
Becali: Georgescu mi-a cerut bani printr-un intermediar. Ce voia să facă cu suma
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Când intră alocațiile pe card în luna februarie 2025! Copiii își primesc sumele mai devreme
Cancan.ro
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2024
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Ea e tânăra care s-a scufundat cu mașina în Olt. Mihaela avea 23 de ani și venise în vacanță la rude
substantial.ro
Marea Britanie sprijină Ucraina cu 55 de milioane de lire sterline pentru consolidarea rezilienței
MediaFlux
PACEA din Ucraina! ZELENSKI a dat VESTEA! Pregătit pentru discuții directe cu PUTIN
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol