″Ar trebui, de acum încolo, să funcționeze niște comisii tehnice de coordonare, înainte de decizia politică. Astfel de comisii se vor forma la nivelul liderilor de grup, va fi o comisie pe problema dezvoltării regionale, pe legea electorală și pe tot ce înseamnă proiect important. Dacă nu se poate ajunge la o soluție comună în comisii, atunci decizia politică se va lua la nivelul lui Crin și Ponta″, au spus sursele citate.
Decizia copreședinților USL a fost însă receptată de liderii PSD și PNL ca fiind încă un semnal ca scandalul a afectat serios alianța și că o reconciliere între Ponta și Antonescu e din ce în ce mai puțin probabilă. ″Se știe deja că atunci când vrei se îngropi o problemă faci o comisie. Spre exemplu, pe regionalizare a fost făcută mai demult o comisie și tot separat am lucrat fiecare″, a spus un lider al USL.
În plus, politicienii cu experiență din cele două partide știu că pasarea responsabilității la nivelul unor comisii este cel mai puternic semnal că o alianță politică nu mai funcționează. Așa s-a întâmplat și pe în guvernările CDR, cu celebrele COCOPO și COCOPA (consilii de coordonare politică, respectiv parlamentară) și a Alianței DA.
Un alt semn că marea împăcarea nu s-a produs este și faptul că nu a fost stabilită o dată pentru întâlnirea oficială săptămânală a USL. Este posibil ca ea să aibă loc miercuri, însă Antonescu și Ponta s-au despărțit fără să ia o decizie.