La teatrul Odeon, în acest weekend (sâmbătă și duminică, 5 – 6 iunie), au loc primele reprezentanții ale spectacolului „Julieta fără Romeo”, în Sala Studio, de la ora 19.30, de Bogdan Theodor Olteanu și Alex Mircioi, regia Bogdan Theodor Olteanu, asistent dramaturgie Mădălina Stoica, light design Andrei Délczeg. Din distribuție fac parte Ioana Bugarin, Elvira Deatcu și Ruxandra Maniu.
Julieta vrea la București. Marta se luptă pentru o familie perfectă. Iar Sonia este rătăcită printre oameni care au prea mulți bani ca să-și mai dea seama ce se întâmplă-n jurul lor.
Plecând de la cele trei arhetipuri feminine din „Romeo și Julieta” de William Shakespeare, piesa își imaginează o versiune modernă a raporturilor dintre mamă, fiică și doică, a opozițiilor dintre datoria față de familie și aspirații individuale. În compoziția textului se strecoară referințe la alte personaje feminine iconice și texte canonice, care articulează un discurs intertextual despre feminitate în dramaturgia clasică.
Pot cele trei tipologii împrumutate din textul lui Shakespeare să fie completate cu biografiile altor personaje răsfirate în istoria teatrului?
Cu un minim de mijloace expresive, spectacolul este construit în primul rând prin cele trei actrițe – Ioana Bugarin – Julieta, Elvira Deatcu – Marta, Ruxandra Maniu – Sonia. Ele umplu scena de conflict (în toate sensurile cuvântului) și compun lumea difuză a acestei neo-Verona.
Spectacolul se va desfășura în condiții de siguranță sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii și a respectării distanţei dintre spectatori, etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare. Capacitatea sălii va fi redusă la 50%.
Programul integral al Teatrului ODEON poate fi accesat pe site, în secțiunea „Program”.
Și la Teatrul Mic sunt câteva spectacole intrate recent în repertoriu. Printre acestea se numără „2+2=5”, „Noapte bună, mamă”, „Omul din Oglindă”, „Cântăreața Cheală”.
E un joc de-a șoarecele și pisica, în care un procuror care se lasă purtat de fantezie, și un suspect al cărui curaj se prăbușește treptat, odată cu săvârșirea crimei, se întâlnesc la granița între vis și realitate.
Distribuție: Ionuț Vișan, Radu Iacoban
Regia: Radu Iacoban
„Noapte bună, mamă!” povestește despre relația dintre o fiică care își anunță mama că se va sinucide. Prilej cu care sunt spuse lucruri nespuse, se află amănunte ascunse cu grijă si sunt reglate conturi până acum nereglate.
Distribuție: Andreea Grămoșteanu, Dana Dembinski-Medeleanu
Regia: Vlad Massaci
Distribuție: Ionuț Vișan, Tudor Aaron Istodor, Cristi Iacob, Vlad Logigan, Alexandru Voicu/Lucian Iftime, Gabriela Iacob, Cezar Grumăzescu, Andrei Seușan.
Regia: Radu Iacoban
„Spectacolul spune povestea locuitorilor aceluiași imobil a căror luptă cu absurdul contemporan îi face să descopere că sunt mult mai asemănători decât credeau, precum o oglindă spartă care odată recompusă îl înfățișează pe cel care se află în fața ei în toate ipostazele lui.”
Distribuție: Alina Rotaru, Marian Olteanu, Andrei Seușan, Cezar Grumăzescu, Gabriela Iacob, Andrei Brădean.
Regia: Teodora Petre.
Mai multe spectacole găsiți AICI.
Cu Noii infractori, autoarea israeliană de succes Edna Mazia vă oferă prilejul unei întâlniri de cinci stele, cu personaje ce vă vor atrage în sarabanda întâmplărilor din care nu veți scăpa decât lăsând râsul să vă cuprindă și să vă conducă spre destindere fără cale de-ntors…
Veți râde cu lacrimi la provocările cărora le fac față „noii infractori”… Umorul și înțelepciunea unei familii oneste din zilele noastre vă vor convinge că merită să înfrunți soarta chiar dacă ajungi jucăria ei, chiar dacă lumea întreagă a luat-o razna și …chiar dacă „totul nu e decât …un mare bordel”!!!
Distribuție: Virginia Mirea, Andrei Finţi, Alexandrina Halic, Teodora Mareş, Silviu Biriș, Afrodita Androne, Ileana Olteanu, Aylin Cadîr, Diana Sar, Cosmina Olariu, Daniel Badale, George Piștereanu, Mihai Verbiţchi, Alexandru Hasnaş, Viorel Florea, Alexandru Popescu, Nicoleta Tase, Aris Bănuţoiu.
Regia: Ion Caramitru
Un spectacol în care cuvintele se amestecă cu pantomima, step-ul, muzica şi gag-ul rafinat.
A fost odată în România este o poveste cu oameni simpli puși în situații excepționale. Oameni obisnuiti, care devin mari tocmai pentru că reușesc să supraviețuiască cu demnitate, dragoste sau umor marilor turbulențe în care îi aruncă istoria.
Un spectacol antrenant, provocator, plin de umor si nostalgie, despre cine am fost noi în acești 100 de ani. Ce am gândit, ce am visat, cum erau dragostea, râsul, durerea. O înșiruire de diapozitive colorate sau alb-negru reprezentând imagini din viața unor oameni din lumea de atunci și de azi. Și poate un răspuns pentru întrebările celor mai tineri dintre noi.
Distribuție: Ileana Olteanu, Eduard Adam, Violeta Huluba, Dragoș Huluba.
Regie: Dragoș Huluba.
O neașteptată poveste de dragoste se dezvăluie acolo unde suntem prea obișnuiți să vedem doar neajunsurile, într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă. Dar el nu poate și nu trebuie să o substituie, ci doar să-i aducă la lumină profunzimea, sensul și frumusețea.
Distribuție: Oana Pellea, Mircea Rusu
Regie: Mariana Cămărășan
Mai multe spectacole găsiți AICI.