Ce spune bărbatul care l-a împușcat pe premierul Slovaciei. Scuza folosită de atacator: „Mass-media a fost lichidată”

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat de nenumărate ori de un pensionar pasionat de poezie. Bărbatul a fost reținut și a spus care au fost motivele pentru care a făcut acest gest.
Alina Costache
16 mai 2024, 12:46
Ce spune bărbatul care l-a împușcat pe premierul Slovaciei. Scuza folosită de atacator: „Mass-media a fost lichidată”
Ce spune bărbatul care l-a împușcat pe premierul Slovaciei. Scuza folosită de atacator: „Mass-media a fost lichidată”

Autorul atacului asupra prim-ministrului Slovaciei, Robert Fico, a dezvăluit motivele gestului său. Juraj Cintula, un pensionar pasionat de poezie, a mărturisit că nu este de acord cu actualul guvern și măsurile sale.

Citește și: Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat de cinci ori, în stomac şi piept, şi este internat în stare critică. UPDATE: Atacatorul a fost prins, reacţii din toată lumea

Ce spune bărbatul care l-a împușcat pe premierul Slovaciei

O înregistrare video cu presupusul atacator, pe nume Juraj Cintula, a fost distribuită pe platformele de socializare. După ce a fost reținut de autorități, bărbatul a explicat motivul gestului său față de premier, conform informațiilor furnizate de tvnoviny.sk.

„Nu sunt de acord cu politicile guvernului. Mass-media a fost lichidată. De ce este atacată RTVS, de ce Mazak este concediat din funcție”, a afirmat individul care a deschis focul asupra premierului slovac Robert Fico.

Martorii spun pe internet că presupusul atacator, identificat doar cu inițialele J.C., ar fi strigat la Robert Fico înainte ca acesta să se apropie pentru a-i întinde mâna. Ulterior, s-ar fi tras focuri de armă. Individul a fost imobilizat de forțele de ordine imediat după incident. El se află în prezent în detenție, iar Agenția Națională de Combatere a Criminalității s-a implicat în anchetă.

Aktuality.sk l-a contactat pe fiul presupusului atacator pentru a obține un punct de vedere. Acesta s-a declarat șocat de evenimente și a confirmat că tatăl său era posesor legal de armă.

„Nu am absolut nicio idee despre ce intenţiona tata, ce plănuia, de ce s-a întâmplat acest lucru”, a povestit fiul. Când a fost întrebat dacă bărbatul îl ura pe premier, acesta a răspuns: „Să o spunem aşa – nu l-a votat. Asta e tot ce pot spune despre asta”.

În ciuda a ceea a lăsat de înțeles, fiul lui J.C. neagă că acesta și-ar fi exprimat vreodată intenția de a ataca sau chiar de a ucide un politician. De asemenea, el respinge ideea că bărbatul de 71 de ani ar fi avut probleme psihice.

„Poate că a existat un scurtcircuit, nu ştiu. El este mai agitat, dar că s-ar fi ocupat de el un psihiatru sau lucruri de genul acesta, nu”, a spus fiul suspectului.

Suspectul este pasionat de artă și a publicat mai multe colecții de poezie. În 2016, el lucra pentru o companie de securitate privată, fiind și el victima unui atac într-un centru comercial din Levice. În acea zi, un tânăr, aparent sub influența drogurilor, l-a agresat pe J.C. Aktuality.sk a luat legătura și cu un fost coleg al presupusului atacator, persoane cu care a fondat ironic Mișcarea Anti-Violence.

„A fost un partid pe care l-am fondat împotriva oricărei forme de violenţă, cred că după incidentul în care un filipinez a fost bătut până la moarte”, a precizat bărbatul, care este vecin cu suspectul şi care a promovat şi operele literare ale lui J.C.

Citește și: Traian Băsescu, după ce premierul Slovaciei a fost împuşcat: „Există o violență economică în toată Europa

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Mirosul stresului influențează comportamentul câinilor, arată un studiu
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!