Mai multe culte religioase din România solicită ca religia să fie introdusă la examenul maturității ca probă la alegere, la fel ca alte discipline din trunchiul comun. Propunerea vine în contextul legilor noi propuse de Ministerul Educației, care vor fi aprobate de Guvernul României în data de 23 martie 2023.
„Scandalul cu privire la religie este de foarte mulţi ani, nu se întâmplă de acum lucrul ăsta. Este o politică dusă de peste 300 de ani. Când apăreau tot felul de mari filosofi care spuneau există lui Dumnezeu. Problema este că deja în Franţa s-a ajuns la eliberarea certificatului cu părinte 1 şi 2. Occidentul şi-a pierdut morală. Religia în general este în mare legătură cu morală. Dacă biserica este interesată şi se implică pentru că religia să fie materie de BAC, foarte bine. Să o facă, nu este o materie obligatorie. Sunt copii care se duc la olimpiade, este foarte bine”, a declarat Diana Șoșoacă, la BZI LIVE.
Diana Șoșoacă și-a exprimat nemulțumirea referitoare la felul în care e predată religia în școli și a povestit experiențele trăite de copiii ei la această materie.
„Din păcate, religia nu este predată cum ar trebui să fie. Fata mea a venit plansa acasă, nu a dormit pentru că le vorbise de Sf. Sofia că mama sa fusese ucisă pentru că milita pentru credinţă. A fost omorâtă de faţă cu copilă. Fetiţa mea a venit la mine că o să fiu omorâtă pentru că militez pentru religie. M-am dus la şcoală, poveşti frumoase din biblie nu sunt? Nu avem profesori de religie. Când era fiul meu în clasa a II-a am dat-o afară pe una de religie pentru că-i punea să stea cu mâinile în sus şi pe vârfuri. Îi dădea afară din clasă dacă nu făceau aşa ceva. Unul dintre copii s-a dus şi s-a aruncat în gol de pe scări. L-a prins femeia de serviciu. Atenţie pe cine punem să înveţe religia. Religia trebuie predată numai prin poveşti frumoase.
Aici este vina şi a BOR pentru că atunci când au fost marşurile LGBTQ+ nu a ieşit nimeni în stradă. Preoţii din afară au luat lumea şi i-au dat afară pe cei care au fost în acest marş. Unde e poliţia când e vorba de aşa ceva acum? Unde sunt profesorii universitari, jandarmii, mitropolitul, patriarhul? Unde au fost toţi când în pandemie s-au închis bisericile şi cimitirele? Nu ştiu ce vor ăştia să demonstreze, da nu au apărat credinţa”, a conchis Diana Șoșoacă.