Ce spune părintele Vasile Ioana despre scandalul cu Cina cea de Taină de la Jocurile Olimpice: „Este dovada vie că Franța a devenit anti-creștină”

Părintele Vasile Ioana a vorbit, recent, despre scandalul de la Jocurile Olimpice din Paris cu Cina cea de Taină. Duhovnicul a reușit să vadă partea bună din întreaga situație.
Alina Costache
28 iul. 2024, 23:52
Ce spune părintele Vasile Ioana despre scandalul cu Cina cea de Taină de la Jocurile Olimpice:

Părintele Vasile Ioana a făcut, recent, declarații referitoare la situația de la Jocurile Olimpice din Paris, unde Cina cea de Taină a fost parodiată.

Momentul controversat a fost aspru criticat pe rețelele de socializare de oameni din întreaga lume. DJ-ul local Barbara Butch, cunoscută pentru activismul LGBTQ+, precum și pentru militantismul acceptării persoanelor cu kilograme în plus, purta o aureolă pe cap, având rolul lui Iisus Hristos. Aceasta era înconjurată de travestiți, de un model transsexual, dar și de un cântăreț dezbrăcat, care a jucat rolul zeului grec al vinului, Dionysis.

Ulterior, văzând reacțiile critice din întreaga lume, organizatorii și-au cerut scuze în mod oficial. Aceștia și-au cerut iertare în fața catolicilor, dar și în fața altor grupuri de creștini care și-au exprimat revolta în fața parodiei scandaloase.

Părintele Vasile Ioana, despre scandalul cu Cina cea de Taină de la Paris

Recent, părintele Vasile Ioana a reacționat în urma scandalului care a avut loc în urma momentului controversat de la Jocurile Olimpice de la Paris. Acesta a spus că creștinii ar trebui să încerce să nu se enerveze, ci să aibă o atitudine pozitivă și să se roage pentru cei care fac astfel de lucruri.

„Ce ar trebui să facem noi în fața blasfemiilor de la Paris? Să facem o cruce și să spunem: „Iartă-i, Doamne, pentru că nu știu ce fac!” Am văzut, în online, tot felul de atitudini, . Care ar trebui să fie atitudinea practicantului ortodox, creștinului autentic iubitor?

Atitudinea noastră ar trebui să fie la fel cu atitudinea pe care Hristos o are. Ce a făcut Hristos când era răstignit? A zis: Iartă-i, Doamne, pentru că nu știu ce fac”.

Trăim vremuri în care răul a pus stăpânire pe lume. Astăzi apar ideologii ale răului, care se întorc cu spatele la Dumnezeu, și – mai rău decât atât – îl batjocoresc pe Dumnezeu.

Ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice este, de departe, o blasfemie înfiorătoare. Este dovada vie că Franța a devenit anti-creștină. De ce? Pentru că această paradă ne arată nouă o batjocură la adresa a ceea ce este mai scump pentru creștini: Cina cea de Taină. Înțelegem, prin harul lui Dumnezeu, că lumea aceasta este luată de demoni. În timpul vieții Mântuitorului, un oraș întreg îl alungă pe Dumnezeu. Acum, Parisul l-a alungat pe Hristos. „Pleacă de la noi!” i-au zis lui Dumnezeu. Și, mai mult decât atât, L-au batjocorit pe Iisus Hristos, au batjocorit jertfa Lui vie. Ei au lovit în inima creștinătății. Este o înfiorătoare batjocură.

Răul este negație, răul este lepădare, răul este îmbolnăvire, este despărțire de Dumnezeu, este o paralizie. Trebuie să o spunem cu tăria adevărului: Răul, demonicul, obsesia, toate acestea duc la anularea libertății omului. Oamenii aceștia nu înțeleg ce înseamnă libertatea. Libertatea mea se oprește atunci când este afectată libertatea ta.

Libertatea adevărată este înțeleasă prost de omul care face rău. Opera demonilor este opera distrugerii, nu a zidirii. Dumnezeu zidește, creează, unește, iar demonul distruge și separă. În numele libertății de exprimare, se creează răul și prostul înțeles dar al libertății. Când S-a născut Domnul nostru, au fost omorâți copii. Domnul nostru a fost nevoit să fie emigrant în Egipt. L-au alungat din Țara Sfântă. S-a întors și când a propovăduit, când a făcut orbii să vadă, a făcut minuni… fix atunci L-au răstignit. Dumnezeu este marginalizat, este dat la o parte, dar dăm slavă Lui că El nu bagă în seamă aceste atitudini de blasfemie”, a spus preotul Vasile Ioana.

„Legile bunului simț au fost depășite la ceremonia de la Jocurile Olimpice”

„Noi nu ar trebui să intrăm în ură. N-ar trebui să intrăm în judecată. Oamenii aceia sunt demonizați pentru că demonizatul nu crede despre el că este demonizat. El crede că, în numele libertății de exprimare, poate să spună absolut orice despre absolut oricine. Greșit! Este normal să respecți niște cutume, rânduieli, legi – legile bunului simț. Dar toate legile bunului simț au fost depășite la ceremonia de la Jocurile Olimpice.

Citește și: Replici acide la Jocurile Olimpice, după ce o lume întreagă a considerat ”Cina cea de Taină” parodiată la Paris. ”Bătaie de joc”

Vă spun aceste lucruri tocmai ca să nu judecăm. Răul este minoritar. Binele este uriaș, dar este tăcut. Haideți să nu-i judecăm! Haideți să ne rugăm să-i ierte Dumnezeu pentru că nu știu ce fac. De ce nu știu ce fac? Pentru că se îndepărtează de Dumnezeu. Aici este pierderea lor. Dacă ar înțelege cât de frumos este cu Dumnezeu, ar veni și ei la Biserică. Dar nu vin. Preferă să facă alte lucruri. Noi, creștinii, rămânem în iubire. Prin batjocura pe care ei au adus-o Cinei cea de Taină, ne-au amintit nouă ce este Cina cea de Taină”, a mai spus preotul Vasile Ioana, pe Facebook.

Citește și: Organizatorii ceremoniei de deschidere de la Jocurile Olimpice se scuză pentru reinterpretarea cu „Cina cea de taină”: „Am vrut să vorbim despre diversitate”

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!