Află ce spune vocea despre personalitatea ta!
La Școala de Afaceri Columbia a fost realizat un studiu pentru a vedea cât de buni negociatori pot fi studenții. Ei au fost rugați să citească un pasaj dintr-o carte și, în funcție de intonație, li s-a spus cât de pregătiți sunt pentru a face față unei negocieri. Cei care au pus accentul pe anumite cuvinte au fost considerați buni negociatori, în timp ce cei care au folosit același ton au fost considerați monotoni.
Cercetătorii au înregistrat cuplurile în timpul unor ședințe de terapie timp de doi ani și, cu ajutorul unui computer, au analizat vocile în funcție de intensitate și de cât de tare au vorbit. Cinci ani mai târziu aceleași cupluri au fost căutate pentru a vedea dacă mai sunt sau nu împreună. S-a descoperit că cei care vorbeau mai tare și-și exprimau cu ardoare punctele de vedere au rezistat testului timpului, față de cei care au preferat să vorbească mai calm.
Un studiu realizat la universitatea Duke din San Diego a relevat faptul că bărbații cu voce moderată, aflați în funcții de conducere, câștigă cu aproximativ 180 de mii de dolari mai mult pe an decât cei care obișnuiesc să strige la subordonații lor. Mai mult, când au loc alegeri sunt votați cei care sunt mai echilibrați în ceea ce privește exprimarea, decât cei care își susțin vehement opiniile, deoarece aceștia din urmă sunt considerați imprevizibili și nu prezintă încredere.
Ei bine da! S-a observat că oamenii își pot da seama dacă cei care vorbesc sunt scunzi sau înalți, doar după auzul vocii. Persoanele înalte au căile respiratorii mai dezvoltate și din acest motiv vocea este mai puternică și mai bine conturată, față de oamenii scunzi, care se fac mai greu auziți.
Poți să asiguri constant de toată loialitatea ta o persoană, dar e inutil dacă vocea de trădează. De exemplu, bărbații care ridică din când în când vocea în timp ce vorbesc, fără însă să strige, sunt percepuți ca persoane de încredere. Același lucru nu se poate spune însă în cazul femeilor, ele fiind percepute ca fiind false.