Sumele URIAȘE pe care le-au primit şefii CSM şi ai instanţei supreme din drepturi câştigate în instanţă sau pentru diurnă

Preşedintele CSM, Nicoleta Ţinţ, a obţinut peste 68.000 de lei drepturi salariale restante, în baza mai multor decizii ale instanţelor, dar şi în urma unei diurne de detaţasare de 128.409 de lei şi peste 31.000 de lei pentru decontarea chiriei. Totodată, vicepreşedintele CSM, Tatiana Toader a primit peste 45.000 de lei drepturi salariale restante şi indemnizaţii de delagare, conform HotNews.ro.   
Romania TV
18 feb. 2020, 17:29
Sumele URIAȘE pe care le-au primit şefii CSM şi ai instanţei supreme din drepturi câştigate în instanţă sau pentru diurnă

Noul preşedinte al CSM Nicoleta Margareta Ţinţ şi-a început mandatul în prima lună din anul 2020. Aceasta a obţinut de la Curtea de Apel Brașov 68.698 de lei drepturi salariale restante, în baza hotărârilor judecătorești conform declaraţiei de avere din iunie 2019.

De asemenea, aceasta a obţinut tot de la Curtea de Apel Brașov, suma de 315.661 de lei salariu și 20.950 de lei diferențe salariale anul 2017 și perioada ianuarie-aprilie 2019. În timp ce, de la CSM, aceasta a încasat suma 10.031 de lei diurnă delegație internă, 168 de euro diurnă delegație externă și 128.409 de lei diurnă de detașare. În plus, judecătoarea a beneficiat și de 1.731 de lei decontare transport și de 31.159 de lei din decontarea chiriei.

Citeşte şi:Surpriză în dosarul Revoluţiei: Valentin Ceauşescu doreşte statut de victimă a revoluţiei

Procurorul Tatiana Toader, noul vicepreşedinte al CSM, a câştigat, pe parcursul anului 2018, peste 300.116 lei din salariul de la CSM. Drepturi salariale restante pentru anii 2017 şi 2018 suma de 30.134 lei, indemnizații de delegare şi 10.473 de lei și alte drepturi „în natură” 562 de lei, conform declaraţiei de avere.

Fostul președinte al CSM, Lia Savonea, potrivit declaraţiei de avere din anul 2019, a primit drepturi salariale în valoare de 473.627 de lei. În acelaşi timp, de la Curtea de Apel Bucureşti a primit drepturi salariale restante de 1.514 de lei. 

Citeşte şi: Procesul lui Liviu Dragnea, mutat la Înalta Curte: „Îmi termin mandatul până vă decideţi, dna judecător”

Conform declaraţiei de avere din octombrie 2019, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, a obţinut anul trecut suma de 172.351 de lei, iar de la instanţa supremă suma de 68.812 de lei activitate salarială de la firma de avocatură Mușat & Asociații. De asemenea, aceasta a încasat suma de 725.722 de lei de la ICCJ reprezentând drepturi salariale pentru perioada 2014-2018, dar și 40.731 lei, tot de la ICCJ, „drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătorești”. Nu în ultimul rând, de la Tribunalul București judecătoarea a primit suma de 1.832 de lei „drepturi salariale restante stabilite prin hotărâri judecătorești”.

Vicepreşedintele instanţei supreme Elena Bogasiu, în ultima declaraţie de avere publicată în iunie 2018, a obţinut suma de 295.532 de lei din activitatea de judecător, dar şi din „titluri executorii şi drepturi salariale”. De asemenea, aceasta a încasat şi 2.920 de lei din activitatea de formator la Institutul Naţional al Magistraturii suma de 37.028 de lei ca membru al unei comisii de concurs la Consiliul Superior al Magistraturii. 

Citeşte şi: Dosarul Caracal se judecă în continuare la Tribunalul Olt. Familia Alexandrei, obligată să achite cheltuieli de judecată

Celălalt vicepreşedinte al instanţei supreme, Iulian Dragomir a obţinut de la instanţa supremă suma de 297.015 lei reprezentând drepturi salariale, „inclusiv cele stabilite prin hotărâri judecătoreşti”. Aceasta a încasat şi de la Curtea de Apel Bucureşti suma de 994 de lei reprezentând diferenţe drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătoreşti.
 
Procurorul general interimar Bogdan Licu a încasat, potrivit ultimei declaraţii de avere, din iunie 2019, suma de 243.266 de lei, care corespunde anului fiscal 2028, moment în care Licu era adjunct al procurorului general.

Ce sume de bani au fost alocate în perioada 2015-2019 pentru plata drepturilor câștigate în instanță de magistrați

Ministerul Justiției trebuie să plătească în perioada 2020-2024 aproximativ 390 de milioane de euro pentru drepturi salariale ale magistraților care și-au recuperat în instanță sporuri, de exemplu, în timp ce în ultimii patru ani s-au plătit în acest sens aproximativ 200 de milioane de euro, a declarat ministrul desemnat al Justiției, Cătălin Predoiu, marți, la audierile din comisia parlamentară.
  
Potrivit Ministrului, pentru plata acestor drepturi obținute în instanță s-au alocat următoarele sume:
  • în 2015 – aproximativ 11 milioane de euro
  • în 2016 – 18,3 milioane de euro
  • 2017 – 63 de milioane de euro
  • 2018 – 38 de milioane de euro
  • în 2019 – 65 de milioane de euro.
 
Acesta a precizat faptul că, pe baza datelor pe care le are Ministerul Justiției de la instituțiile pentru care este ordonator principal de credite, se estimează că pentru perioada 2020-2024 se vor plăti aproximativ 390,2 milioane de euro pentru drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătorești.
 

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Test Tesla Model 3. Ce s-a întâmplat cu celebra mașină electrică la -5 grade. Capacitatea bateriei a scăzut șocant, câți kilometri ”a dus”, de fapt, după cei 702 declarați oficial
Capital.ro
Mașinile diesel, excluse în România. Ordin la Guvern: Am decis, vom fi mai verzi!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Trump vrea să retragă 20.000 de soldați din Europa. Pentru cei care rămân ar dori o contribuție financiară din partea țărilor europene
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Omleta inedită cu care Andreea Bălan își răsfață familia. Fetele ei o adoră și se gătește diferit față de cea clasică
Spynews
Elev român, admis la Stanford: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține parcursul lui Filip Bușcu, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
Evz.ro
Zodii fără loc de muncă. Concedierea e inevitabilă
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”
Cancan.ro
Dana Roba are iubit nou! A făcut anunțul chiar ea: ”Dragostea nu are vârstă”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu, victorie fără emoții?! Cutremur în România: Nu trebuia s-o spun
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Ministrul Educației, Daniel David, critică centralizarea excesivă a deciziilor
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE între PUTIN și TRUMP. AMENINȚARE fără PRECEDENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Avantajele Revolut dispar unul câte unul: băncile locale vând euro mai ieftin