Ce tratament primeşte Donald Trump pentru coronavirus! A acceptat să fie COBAI

Preşedintele Trump a luat deja antiviralul Remdesivir, aprobat oficial de FDA-ul american, dar şi alte substanţe.
Romania TV
03 oct. 2020, 19:26
Ce tratament primeşte Donald Trump pentru coronavirus! A acceptat să fie COBAI

Preşedintele SUA se tratează cu un cocktail de anticorpi produs de compania Regeneron. Dr. Radu Ţincu spune că, în cazul în care eficienţa va fi dovedită de studii ulterioare, acesta este un tratament pentru cauza bolii. 

Cocktailul de anticorpi sintetici pe care l-a luat preşedintele Donald Trump a surprins pe toată lumea, mai ales că acest tratament nu se află în schemele oficiale anti-Covid din SUA şi nici din Europa.

Citeşte şi: Care este starea de sănătate a lui Donald Trump. Anunţul OFICIAL făcut de medicul Casei Albe

Preşedintele a primit acest cocktail de anticorpi pentru că ar putea fi singurul tratament care poate lupta direct împotriva capacităţii virusului de a se replica în organism, ceea ce nu face niciun alt medicament „aruncat” până acum în lupta anti-Covid.

Rezutatele studiului preliminar făcut de compania Regeneron s-au dovedit a fi promiţătoare pe 275 de pacienţi deocamdată, dintr-un total de 1000 înscrişi.

Cocktail -ul Regeneron include pe de o parte un anticorp monoclonal care vizează proteina spike pe care virusul o foloseşte pentru a fora în celulele sănătoase şi pe de alta un alt anticorp care vizează o altă parte a coronavirusului. Cu doi anticorpi, speranţa este de a opri replicarea virală, pe când încă organismul nu reuşeşte să facă asta.

Citeşte şi: TEORIA CONSPIRAŢIEI. „Donald Trump se preface că are COVID!”. Un regizor îl numeşte „mincionos profesionist” pe liderul de la Casa Albă

Dr. Radu Ţincu, medic de ATI – Toxicologie la Spitalul Floreasca explică cum acţionează tratamentul: „Este un cocktail de anticorpi, unul monoclonal care se adresează unei proteine de la suprafaţa virală, şi celălalt se adresează altui punct target care va modula infecţiozitatea virală, alături de aceşti anticorpi, dacă vor fi dovediţi în studii ulterioare că au eficienţă reprezintă tratamentul etiologic (n.r.- cauza bolii)”.

„Pot să declanşeze alergii severe, febră sau simptome care să semene cu infecţiile flu-like, virale. Trebuie să fie nişte trialuri clinice care să includă pacienţi cu diferite forme de coronavirus, fie medii, fie uşoare, sau chiar severe, şi să vedem exact care este evoluţia pe termen lung. Pentru orice tratament care nu este validat din punct de vedere clinic există aceste riscuri pe care fiecare şi le asumă”, a declarat geneticianul Andreea Cătană.

Citeşte şi: Donald Trump, spitalizat şi tratat cu Remdesivir după ce a anunţat că are COVID-19. Care este starea de sănătate a preşedintelui SUA

„Este vorba despre melatonină, sunt şi aici studii care arată faptul că melatonina ar avea anumite efecte protective, alături de vitamina D, ea fiind un element care se pare că modulează capacitatea virusului de a infecta celulele umane, iar o cantitate suficient de mare de vitamina D în terapia zilnică reduce capacitatea virusului de penetrabilitate intracelulară”, a mai spus Radu Ţincu, medic de ATI.

În plus, preşedintele Trump mai primeşte şi zinc, acesta fiind un element important în buna funcţionare a sistemului imunitar.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Municipiul din România în care se va construi o fabrică de hidrogen. Va ajuta și rețeaua de transport public și sistemul de termoficare
Capital.ro
Călin Georgescu rămâne fără șanse. Verdict privind decizia CCR: Au primit ordin
Playtech.ro
Cât costă un buncăr antiatomic, în România. Preţurile au crescut după ce românii au început să le caute
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Marele risc de la bancomat. Pericol pentru posesorii de carduri
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Andrei Perneș! Familia și prietenii sunt îngenunchiați de durere
Cancan.ro
Poza din Dubai cu Gabriela Cristea care i-a REVOLTAT pe fani. Cum a apărut alături de Tavi Clonda, în DEȘERT: 'Ce penibili pot fi!'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Podul de la Brăila programat pentru deschidere la doi ani după inaugurare
MediaFlux
Episcopia care organizează ”MISS CIMITIR”. Cine câștigă concursul
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ana-Maria Trăsnea, românca ce vrea un loc în Bundestag: O nouă șansă la alegerile din Germania