Postul Paștelui este perioada din an în care creștinii de pretutindeni se eliberează de păcate, negativitate și energiile toxice acumulate. Acest timp este prilejul potrivit pentru o detoxifiere sufletească și trupească intensivă, fiind vorba de cel mai lung post din an.
Ce trebuie să eviți în Postul Paștelui 2024? Acest timp, de 48 de zile, pe lângă partea de alimentație (cei care țin post trebuie să renunțe la lapte, ouă, dar și la carne) înseamnă și alte lucruri pe care puține persoane le iau în calcul atunci când vine vorba de această perioadă cu o mare însemnătate. Preotul Vasile Ioana vine cu explicații ce ne pot ajuta să ne curățăm interior mai eficient.
Postul este și un proces de curățare spirituală, însă multe persoane nu țin cont de acest lucru și au aceleași obiceiuri. Preotul Vasile Ioana spune însă că, dacă vrem într-adevăr o curățare complexă, atât în interior cât și în exterior, este util să știm de la ce să ne abținem.
Sunt multe duhuri ce pe nepot aduce negativism și toxicitate în viață, iar printre ele se numărăr și duhul risipirii, despre care vorbește duhovnicul. Mai concret, pe perioada Postului Paștelui, ar fi bine dacă am evita pe cât posibil rețelele sociale, car enu fac altceva decât să se facă să pierdem timp ce poate fi utilizat pentru altceva mai benefic.
„În perioada asta ar trebui să înțelegem că, de mâine încolo, postul alimentar îţi întăreşte voinţa. Ar trebui în perioada asta să evităm duhul risipirii. Postul mare, ediţia 2024 înseamnă şi post de TikTok şi post de Facebook şi post de Instagram”, a spus părintele Vasile Ioana.
Postul Paștelui este, poate, cel mai dur, mai ales că există puține zile cu dezlegare la pește. Există, însă, soluții sănătoase și variate, ce nu ne vor lăsa să ne înfometăm. În perioada postului putem consuma de la mazăre, până la fasole, dar și paste integrale. De asemenea, pâinea integrală este și ea permisă, dar și fructele de sezon, foarte bogate în vitamine.
„În principal, ca şi categorii, avem leguminoasele: mazărea, fasolea, năutul, legumele brocoli, ridichi, ceapă vberde, salată, leurdă. Pâine integrală, paste integrale, fructe de sezon pentru a aduce un aport important de vitamine”, a declarat nutriționista Iulia Trif, potrivit fanatik.ro.
Citește și: Părintele Pimen Vlad, despre minunile din Postul Paștelui: „Încercați lucrul ăsta, să vedeți starea voastră”