Ce să faci ca să atragi belșugul
În unele sate din țară, de Florii sătenii agață pe ramurile pomilor fructiferi, pe butucii viţei-de -vie, pe stupi şi la ferestre ramuri de salcie sfințite. În felul acesta, toţi membrii familiei se vor bucura de prosperitate şi vor fi feriți de probleme de sănătate. Mai mult, pe ogoare şi în grădini, se îngroapă mugurii salciei sfințite sub prima brazdă. Se spune că belşugul nu-i va ocoli pe cei care vor face asta.
Citește şi Bunătăți pentru masa de Florii
Pentru a avea spor în casă
Credincioșii din Bărăgan păstrează an de an acest obicei popular: după ce vin de la slujba de Florii, așează la uși și la icoanele din casă crenguțe de salcie. Așa, ei se asigură că vor atrage binele în casă. Mai mult, sunt unii creștini care își prind ramuri sfințite de salcie la brâu, pentru ca durerile de spate să stea departe de ei. Ca să ai o viață liniștită, crenguțele de salcie se țin în casă un an, fiind de folos în tămăduirea unor boli. Se mai spune că salcia sfințită este un antidot pentru mușcătura de șarpe.
Alte tradiții și obiceiuri de Florii
În anumite sate din Banat și din Transilvania, fetele mari obișnuiesc să pună o cămașă curată și o oglindă sub crengile unui păr altoit. Obiectele sunt recuperate după răsăritul soarelui, fiind de mare însemnătate în dragoste și sănătate. Ca să ai noroc în dragoste, fierbe o legătură de busuioc în apă, în noaptea de dinaintea Floriilor și spală-ți părul cu fiertura rezultată. Așa, vei avea șuvițe frumoase și strălucitoare. Dacă ești în căutarea sufletului-pereche, aruncă restul lichidul sub un păr, astfel încât potențialii admiratori să nu întârzie să apară.