Internship-urile. Ele au un rol important, pentru că te ajută să te obişnuieşti cu ceea ce va trebui să faci la locul de muncă pe care ţi-l doreşti şi, de asemenea, îţi poţi da sema la ce aspecte mai ai de lucrat, astfel încât să fii un om capabil atunci când vei merge să te angajezi.
Alte experienţe de muncă. Orice experienţă cu un job îţi va fi utilă, indiferent dacă vei lucra în domeniul în care îţi doreşti să o faci şi în viitor sau dacă este un serviciu ce nu are nicio legătură cu profesia pe care o vei avea. Aşadar, dacă, de exemplu, vei fi chelner într-o cafenea, vei învăţa să comunici mai bine, să ştii cum să abordezi oamenii cu care iei contact şi să îţi adaptezi modul de a comunica în funcţie de persoana cu care vorbeşti. Deşi nu te pregăteşti să devii chelner, faptul că ai dobândit abilităţi de comunicare îţi va folosi.
Activităţi extracurriculare. Aici putem vorbi despre importanţa voluntariatului, deoarece este o activitate din care vei învăţa că nu trebuie să câştigi bani din orice lucru pe care îl faci, ci, uneori, faptul că ai activităţi ce te îmbogăţesc sufleteşte şi intelectual, valorează mai mult decât o sumă de bani.
Timp acordat pentru ceea ce nu te învaţă nimeni. Deşi vei învăţa destul de multe lucruri de la profesorii din facultate, ei nu pot să acopere tot ceea ce ar trebui să ştii pentru a fi pregătit pentru un job, aşa că să citeşti suplimentar şi să înveţi ceea ce nu ţi se predă la facultate, dar te-ar putea ajuta, îţi va fi foarte util.