1. Setează un obiectiv. Doi litri pe zi este norma pentru femei și doi litri și jumătate este norma pentru bărbați, conform Dr. Ralph E. Holsworth: „Pune apă în sticlă de seara și bea câte o gură pe timpul zilei pentru a monitoriza progresul”, potrivit doctorulzilei.ro.
2. Ajustează conform altitudinii. Dacă vrei să escaladezi munții, Dr Holsworth, te sfătuiește să ai în minte că altitudinea are un efect asupra organismului care procesează apa. Cu cât urci mai sus cu atât trebuie să bei mai multă apă.
3. Oglindă….oglinjoară. Dacă ai pielea aspră pe timpul iernii înseamnă că trebuie să bei mai multe lichide. Pielea strălucitoare este un efect al hidratării.
4. Înlocuiește cafeaua cu ceaiul. În loc să bei cafea sau ciocolată caldă care conține foarte multe calorii, încălzește-te cu cea de plante. Apa fierbinte te va hidrata, iar antioxidanții din plante vor preveni distrugerea celulelor.
5. Bea apă de iarnă. Foarte mulți oameni se feresc de apa rece iarna deoarece li se face frig. Doctorul recomandă apa călduță cu lămâie sau alte fructe pentru un gust festiv.
6. Sari peste cocktail-uri. Alcoolul face ca procesul de hidratare să fie îngreunat, spune Dr. Holsworth, ceea ce înseamnă că vei transpira mai mult ca de obicei. Dacă ieși în oraș să bei, atunci bea un pahar de apă la fiecare pahar de alcool pe care îl consumi. De asemenea, te va ajuta și în cazul mahmurelii.
Citeşte şi TRUCURI ca să îţi fie mai cald iarna