Banana este sursă bogată de fibre și are proprietăți antiinflamatoare, care contruibuie la reducerea inflamației asociate cu dificultățile digestive. Mâncând aceste fructe reduci nivelul de acid gastric și stimulează dezvoltarea bacteriilor bune din intestine. În plus, potasiul care se găsește în fruct echilibrează nivelul de electroliți din organism,care sunt dereglați după vomă sau diaree.
Iaurtul este sursă importantă de probiotice, ele fiind cele mai bune pentru combaterea durerii de stomac. Produsul lactat stimulează creșterea bacteriilor bune în intestine, reducând dezechilibrul nivelului de pH. În plus, întărește sistemul imunitar și elimină bacteriile și paraziții dăunători.
Ghimbirul este cunoscut în întreaga lume ca alimentul cu cele mai multe proprietăți digestive și antiinflamatoare. El este soluția pentru orice fel de durere. Gingerolul, compusul activ, nu numai că are un gust delicios, ci are abilitatea de a proteja pereții stomacul. Include-l în rețetele de ceai sau în băuturile naturale.
Disconfortul digestiv și durerea pot fi tratate bând apă de cocos. Această băutură conține substanțe nutritive, precum fibre, vitamina C și potasiu, care sunt necesare pentru evitarea deshidratării. În plus, nu are multe calorii și stimulează tranzitul intestinal, prevenind durerea acută și constipația.
Atunci când te confrunți cu probleme digestive, supa de legume este cea mai bună opțiune, deoarece este ușor de digerat. Supa ajuta la combaterea durerii și la prevenirea deshidratării. Iar substanțele nutritive din legume și apa ajută organismul să se mențină hidratat.