Ai racit, te doare ingrozitor capul si nasul iti este infundat? Sotul s-a taiat la deget in timp ce mesterea prin casa? Fiica ta a facut o indigestie? Baietelul tau a jucat fotbal si si-a julit genunchii? Ei bine, pentru aceste afectiuni sau leziuni minore, este indicat sa ai in mod constant la indemana cateva medicamente! Mai ales in cazul in care aceste boli minore sau rani apar in zilele in care nu poti chema medicul si nici nu te poti deplasa la spital.
Astfel, dulapiorul cu medicamente poate contine pastilele ori unguentele necesare in acest gen de zile, in care poate aparea o situatie neasteptata. Acest dulapior nu trebuie privit ca un simplu obiect casnic, in care iti depozitezi diverse pastile, achizitionate in mod haotic, ce ajung sa depaseasca termenul de garantie. Ca orice adult ce se vrea a fi responsabil si preocupat de sanatatea familiei sale, este indicat sa stii ce medicamente trebuie sa fie mereu la indemana, ce unguente trebuie pastrate si care dintre siropuri trebuie inlocuite sau pur si simplu aruncate.
CITESTE SI: ALERTĂ. Două MEDICAMENTE folosite de români pot provoca ATAC CEREBRAL
In orice caz, nu trebuie sa intri in panica! Suntem aici pentru a te ajuta sa iti pregatesti dulapiorul cu medicamente intr-un mod in care acesta sa iti fie de folos tie, dar si familiei tale. Nu trebuie sa uiti ca acest dulapior trebuie sa fie intr-o incapere cu o temperatura constant scazuta (de preferat, in camera de baie – n.r.) si ca nu trebuie sa fie la indemana minorilor. Aceasta pentru ca micutii sa nu poata avea acces la medicamentele sau unguentele ce le pot pune sanatatea in pericol!
Asadar, am pregatit o lista cu pastilele de prima utilitate pe care ar trebui sa le ai in locuinta. De remarcat este faptul ca poti lua aceste medicamente de la farmacie, fara a fi necesara o reteta. Cei care au nevoie, totusi, de pastile / unguente pe baza de reteta, ar trebui sa se asigure mereu ca nu raman fara rezerve. Mai mult, fiecare ar trebui sa citeasca prospectul, precum si instructiunile de folosire, pentru a se asigura ca are medicamentele potrivite pentru afectiunile de care sufera. Totodata, este bine sa controlezi in mod constant data expirarii pastilelor / unguentelor / siropurilor si sa le inlocuiesti pe cele vechi.
Unguente, geluri sau creme
– unguent oftalmic / picaturi pentru ochi, contra iritatiilor;
– unguent antibacterian;
– un produs antiseptic şi cicatrizant;
– unguent contra arsurilor / taieturilor;
– crema pentru tratarea intepaturilor de insecte;
– lotiune pentru protectie impotriva razelor solare;
– crema antimicotica;
– crema hidratanta, preferabil cu aloe vera;
– gel antiinflamator.
Diferite produse
– aparat de masurare a glicemiei;
– tensiometru;
– termometru (preferabil, unul digital);
– lingura de masurare a dozelor;
– comprese;
– seringa orala pentru copii;
– pansamente sterile si plasturi.
Citeste mai multe pe sfatulparintilor.ro