Ce trebuie să ştie românii care au contract cu ENEL, ENGIE, E.ON şi Hidroelectrica. ENEL România a făcut publice informații de ultimă oră pentru clienții săi, însă acestea sunt relevante și pentru cei care sunt abonați la ENGIE, E.ON sau Hidroelectrica. Care este situația? Se referă la furturile de curent electric. În acest sens, a fost dezvoltată o platformă specială denumită Stop Fraudă. Clienții sunt îndemnați să acceseze această platformă atunci când observă conexiuni ilegale la rețelele de distribuție ale grupului. Reprezentanții ENEL subliniază că platforma poate fi folosită și pentru raportarea cazurilor în care se fac modificări la echipamentele de distribuție.
Citeşte şi: Cum să reduci consumul de energie din locuința ta. Ponturi pe care toți românii trebuie să le știe
În aceste circumstanțe, consumul de energie electrică poate fi măsurat incorect, ceea ce poate duce la facturi finale mai mici. Cu toate acestea, atunci când ENEL va investiga aceste aspecte, unele persoane s-ar putea confrunta cu facturi uriașe de plată. Din acest motiv, este esențial să fim vigilenți. Este în interesul nostru să evităm să devenim victime ale „furtului de curent” și să plătim în plus pentru consumul altora.
Citeşte şi: Când ai dreptul să nu plătești factura la curent și gaze și să nu fii penalizat. Explicațiile ANRE
Pentru cei care nu pot accesa platforma, ENEL oferă opțiunea de a raporta aceste situații prin telefon sau e-mail, așa cum este indicat pe site-ul oficial. De asemenea, reclamațiile pot fi făcute și online, iar vestea bună este că puteți face acest lucru în mod anonim. Astfel, nu există riscul de eventuale repercusiuni. Pe de altă parte, ENEL menționează că în cazul unei sesizări anonime, nu se va putea reveni la dumneavoastră pentru a clarifica anumite aspecte. Totuși, există și opțiunea de a face contact fără anonimat, astfel încât să puteți fi contactat de angajații companiei.