Tot ceea ce consumă pasărea se trasnferă în ou și, drept urmare, în organismul nostru. Așa că trebuie mare atenție atunci când alegem ouăle, scrie Unica.
Cum deosebești ouăle bune de ouăle rele? Atunci când cauți să cumperi marfă de calitate de la un producător local sau să cauți mai departe, este bine să verifici următoarele:
Densitatea și grosimea cojii. Dacă doar dacă apeși puțin mai tare coaja și se crapă, nu cumpăra marfa. Cu cât găina mănâncă mai sănătos, cu atât coaja este mai tare. Așadar, un ou ce provine de la o găină sănătoasă nu va crăpa foarte ușor.
Culoarea gălbenușului. Suntem obișnuiți să cumpărăm ouă al căror gălbenuș este destul de deschis la culoare, uneori chiar spre nuanța albulșului. Aceasta nu este chiar culoarea cea mai bună pentu un ou. O marfă de calitate va fi de un galben închis.
Textura gălbenușului. Trebuie să vezi dacă gălbenușul este gros și perfect rotund. Aceasta este calitatea principală a ouălor ce provin de la găini hrănite sănătos. Cu cât este mai rotund și mai gros, cu atât acesta este mai bogat în nutrienți.
Citeşte şi Petre Daea către un crescător de ovine: Cum urci dumneata dealul să nu te doară spatele?