In clipa in care placenta se separa de uter, exista vase de sange deschise in zona in care aceasta era atasata. Acestea incep sa elimine sange in uter. Dupa eliminarea placentei, uterul continua sa se contracte, fapt ce duce la inchiderea vaselor de sange, reducand considerabil sangerarea. Daca ai suferit o ruptura in timpul nasterii, s-ar putea sa sangerezi si din acea zona, pana ce este cusuta de catre medic.
Doctorul tau iti poate masa uterul si poate sa-ti dea o oxitocina sintetica (pitocin), pentru a te ajuta sa contractezi uterul. Alaptarea, care iti determina corpul sa elimine oxitocina naturala, te va ajuta, totodata, sa iti contractezi uterul. In mod ocazional, uterul nu se contracta bine dupa nastere, ducand la pierderi masive de sange.
Scurgerile vaginale au loc in perioada postnatala. Acestea constau in sange, tesut rupt din regiunea uterului si bacterii. In primele zile de dupa nastere, scurgerile vaginale vor contine si o cantitate destul de mare de sange, astfel ca va avea o culoare rosie intensa si va arata la fel ca menstrele obisnuite. Acestea ar putea aparea intermitent, in cantitati mici, sau ar putea aparea in mod constant. Daca ai stat intinsa pentru o perioada si sangele s-a adunat in vagin, cand te vei ridica s-ar putea sa observi cateva cheaguri mici.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO