Cea mai bună rețetă de gogonele ca la bunica. Cele mai bune murături de acest gen sun cele care au un gust ușor acrișor și picant, care este de neînlocuit. De aceea, în rândurile de mai jos vă dezvăluim trucul pentru a mura perfect gogonelele.
Rețeta de gogonele murate ca la bunica nu e deloc complicată și se realizează într-un timp foarte scurt, astfel că orice gospodină o poate face fără a avea cunoștințe prea mari în domeniul culinar.
Pentru rețeta de gogonele murate, trebuie să folosești gogonele, morcovi, rădăcină și frunze de hrean, boabe de piper, usturoi, ardei iuți, frunze de țelină, mărar uscat și sare.
Spală gogonelele morcovii și țelina, tăia morcovii rondele sau fâșii și curăța usturoiul. În borcanele pregătite dinainte, bunica punea mai întâi niște frunze de țelină și mărar după care începea să așeze gogonelele, având grijă să le potrivească în așa fel încât să stea puțin înghesuite.
Pune un rând lin apoi continuă cu altul până ce ajungi sus. În golurile dintre gogonele, poți așeza morcovi mici întregi sau felii de morcov, dar și bucăți de alte legume pe care dorești să le murezi.
Când termini de așezat totul în borcane, bunica așază deasupra un cățel sau doi de usturoi și un ardei iute întreg. Dacă borcanul era mai mare, poți pune și ardei iuți.
Citește și: Varză murată pentru la iarnă, cea mai delicioasă reţetă. În ce trebuie să o pui ca să-ţi iasă zeama limpede
La final, adăugă și frunze verzi de țelină, tije uscate de mărar și frunze verzi de hrean sau rădăcină de hrean tăiată fâșii. Opțional putem adăuga și condimente cum ar fi boabe de piper, boabe de muștar sau boabe de coriandru.
Sub borcanele cu gogonele, pune o lingură de metal sau lama unui cuțit pentru a împiedica posibila spargere a acestuia înainte de a turna saramura clocotită.