Săptămâna trecută, Casa Județeană de Pensii Gorj a informat că a primit noi bilete de tratament balnear pentru pensionari, disponibile după redistribuire. Potrivit Casei Județene de Pensii Gorj, aceste bilete pot fi ridicate pana în data de 9 august, ora 16:oo, „pe principiul primul venit-primul servit”.
De asemenea, și Casa Județeană de Pensii Sibiu a transmis, vineri, că a primit noi bilete de tratament balnear.
Ce a anunțat Casa Județeană de Pensii Gorj:
„❗❗❗Bilete de tratament balnear disponibile după redistribuire -Seria nr. 11
➡️AMARA 1 loc
➡️BALA 1 loc
➡️EFORIE NORD 2 locuri
➡️NEPTUN 1 loc
➡️PUCIOASA 1 loc
➡️SATURN 1 loc
➡️TECHIRGHIOL 2 locuri
❗❗❗Aceste bilete pot fi ridicate pana in data de 09 august, ora 16.oo, pe principiul primul venit-primul servit”
Veste bună pentru pensikonari. Ce a transmis Casa de Pensii Sibiu:
„Dragi pensionari,
vă informăm că a fost afișată lista biletelor de tratament balnear aprobate pentru seria 12. Puteți vizualiza lista pe site-ul Casei Județene de Pensii Sibiu, accesând link-ul:
Biletele de tratament se eliberează conform Criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear aprobate prin Ordinul nr. 27/13.01.2023 al Presedintelui Casei Nationale de Pensii Publice, în baza cererii depuse şi a biletului de trimitere cu regim special eliberat de medicul de familie sau medicul specialist.
Facturi mai mari la energie începând din această toamnă! Aproape cinci milioane de familii ar fi afectate
Persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care beneficiază de indemnizație de însotitor pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite.
De asemenea însoţitorii persoanelor încadrate în grad de handicap grav / în gradul I de invaliditate trebuie să îndeplinească condiţiile de la art. 122 alin. 2 al Legii nr.263/2010 cu modificările şi completările ulterioare.
Prin excepţie, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însotiti, persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru îndemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizaţia de însoţitor, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care reiese că se pot descurca singuri (fără însoţitor) pe perioada sejurului, ţinând cont și de faptul că bazele de tratament contractate funcţionează în regim hotelier, şi nu în regim de spitalizare.
Bilete tratament 2023. Guvernul a aprobat acordarea biletelor de tratament balnear în acest an pentru pensionari. Astfel, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile. Aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), după ce Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.
Presedintele Casei Nationale de Pensii, Daniel Baciu, a oferit detalii, în exclusivitate la România TV. „Anul acesta, avem aprobată o suma de 300 de milioane de lei cu aceasta destinatie, reprezentand aproape 115 mii de bilete la nivel nationlal. Inca din luna martie am inceput deja sa avem aceste bilete cu societatile de tratament balnear, astfel incat acum am reusit sa incheiem si celelte licitatii cu operatori privati care au partipciat. Incercam sa mai punem la dispozitia pensionarilor inca 55 de mii de bilete de tratament cu plecarea incepand de luni, 22 mai. Sejurul este de 16 zile, cuprinde cazare, masa, tratamenul pe care il fac… Aceste bilete sunt o forma de protectie acordata de Guvern pensionarilor pentru ca ca ei platesc 50% din valoarea pensiei diferentapana la pretul real. Valoarea este de 2600 lei diferenta este suportata din bugetul asigurarilor nationale de stat„, a spus Daniel Baciu la România TV.
Bilete pensionari 2023. Aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).
Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a biletelor la tratament balnear asigurate de CNPP.
„Suma aprobată în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor şi persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă şi boli profesionale şi beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată faţă de anul 2022, de la 229.000.000 lei la 300.000.000 lei”, informează un comunicat al ministerului.
Astfel, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile.
La acestea se adaugă şi biletele de tratament balnear contractate cu alte unităţi de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2023, scrie Agerpres.
Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.
Informaţii utile pentru pensionarii care doresc să beneficieze de bilete de tratament.
Casa de Pensii vine cu informaţii utile pentru cei care doresc să beneficieze, în 2023, de bilete gratuite de tratament balnear. Cererea pentru acordarea acestor bilete poate fi descărcată. De asemenea, documentul care conţine criteriile de acordare a acestor bilete de tratament.
Bilete tratament pensionari 2023. Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a primit din partea unui parlamentar o solicitare de clarificări cu privire la diminuarea numărului de bilete de tratament balnear în anul 2023. Iată textul documentului semnat de către Dumitru Rujan:
„Potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, asiguraţii şi pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear, după cum urmează: gratuit – pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale; cu suportarea de către beneficiar a unei contribuţii băneşti pentru asiguraţii sistemului public de pensii şi pensionarii.
Bilete tratament pensionari 2023. Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern pus în transparență decizională de către Ministerul muncii și solidarității sociale, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru anul 2023, este asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.
Față de anul 2021, când a fost asigurat un număr de 103.000 bilete, scăderea este una semnificativă, motiv pentru care, vă solicit, domnule ministru, următoarele precizări:
– În condițiile în care turismul balnear din România are nevoie de un sprijin consistent din partea statului român pentru a se putea relansa după pandemia Covid-19, iar numărul pensionarilor cu boli cronice care au nevoie de tratament este în creștere, care este motivul pentru care Ministerul muncii și solidarității sociale a propus un număr semnificativ mai mic de bilete de tratament balnear în anul 2023?
– Aveți în vedere ca, la prima rectificare bugetară care se va opera cel mai probabil în vara anului 2023, să propuneți Ministerului Finanțelor o suplimentare a creditelor bugetare prevăzute în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 nr. 369/2022, la capitolul „Asigurări și asistență socială”, titlul ‘Asistenţă socială’, articolul ‘Ajutoare sociale’, alineatul ‘Ajutoare sociale în natură’, în vederea creșterii numărului de beneficiari de bilete de tratament balnear?”