La vârsta de 72 de ani, Mircea Dinescu nutrește o puternică dorință pe care a împărtășit-o cu fiul său. Totul are legătură cu trecerea în neființă a soției sale, Mașa Dinescu, o tragedie care a avut loc în luna octombrie a anului 2019.
La vârsta de doar 58 de ani, Mașa, partenera lui Mircea Dinescu, a părăsit această lume în urma unei îndelungate perioade de suferință. Ea a fost alături de poet timp de 35 de ani și i-a dăruit acestuia doi copii. Irina și Andrei au ales căi total diferite în ceea ce privește direcția vieții lor. Irina a ales să devină actriță, pe când Andrei Dinescu și-a dedicat timpul muzicii și culturii țigănești.
Andrei Dinescu, copilul poetului Mircea Dinescu, activează ca muzician. El este membru al formației Impex și își dedica talentul „neomanelelor”, adică manele transformate și adaptate la tendințele actuale din lumea muzicală.
Nivelul de pasiune al lui Andrei Dinescu pentru acest domeniu este atât de mare, încât s-a înmatriculat la Facultatea de Limbi Străine, specializarea romani. De la vârsta de 15 ani, a fost captivat de muzica lăutărească și a început să aprofundeze studiul cu privire la etnia rromă și la cultura acesteia.
„Nu am făcut Conservatorul, pentru că de la 15 ani am luat-o pe o cărare care nu era reprezentată la Conservator, cum ar fi muzica electronică experimentală, psihedelică şi alte stiluri.Acolo nu se fac aceste genuri. Eu am făcut vioară şi am avut norocul să am profesori foarte buni, la 12 ani am luat lecţii şi de la Ion Voicu, violonistul numărul unu al României. Am vrut să plec din lumea muzicii clasice. Mă folosesc de ce am învăţat atunci. Am să dau anul acesta la facultate la Limbi străine, secţia de Limbă ţigănească. Am de gând să produc mai multe trupe ţigăneşti”, explica Andrei Dinescu în anul 2017.â
Scriitorul a mărturisit că își dorește foarte mult nepoți. Spune că i-a pus în vedere fiului său, Andrei, în vârstă de 35 de ani, să-i dăruiască și lui niște nepoței pe care să îi poată crește într-un mod frumos.
„L-am rugat și eu pe fiul meu, Andrei, să facă și el copii, să-i aducă aici, la Cetate! I-aș crește aici, i-aș pune să stea în grădină, să cultive, să dea cu sapa, să aibă o copilărie frumoasă, așa cum am avut noi. Nu să-i strice pe copii cu telefoanele, cum se face acum. Din școala asta de acum ies numai semi-analfabeți”, a declarat poetul în urmă cu ceva timp.