„Mesajul este că am putea fi amenințați de cea mai mare foamete de după al Doilea Război Mondial și de milioane de victime”, a spus Schulze. Potrivit acesteia, prețurile alimentelor la nivel mondial au crescut cu o treime și sunt acum la niveluri record.
Ministrul Dezvoltării din Germania a mai menționat că, conform Programului Alimentar Mondial, 300 de milioane de oameni din lume suferă de foame, iar aceste estimări sunt ajustate în sens crescător.
„Situația este extrem de dramatică. Din cauza coronavirusului, a secetelor extreme și acum a războiului, prețurile alimentelor la nivel mondial au crescut cu o treime și sunt la niveluri record. Programul Alimentar Mondial presupune în prezent că peste 300 de milioane de oameni suferă de foamete acută, iar specialiştii trebuie să-și corecteze constant previziunile în sens crescător. Mesajul amar este că am putea să ne confruntăm cu cea mai mare foamete de la al Doilea Război Mondial, cu milioane de morți„, este declaraţia făcută de demnitarul german, pentru Bild.
Întrebată dacă este în regulă să procesăm cerealele în combustibil verde atunci când oamenii mor de foame în altă parte a lumii, ministrul Svenja Schulze a răspuns: „Nu! Nimeni nu vrea să fie responsabil pentru creșterea foametei în lume atunci când îşi umple rezervorul. Trebuie să încetăm să mai punem alimente în rezervor – fie că este grâu, ulei de palmier, rapiță sau porumb. 4,4% din combustibil sunt alimente și furaje. Acest lucru ar trebui redus la zero – nu numai în Germania, ci pe cât posibil la nivel internațional.
În Germania, turnăm 2,7 miliarde de litri de combustibil din uleiuri vegetale în rezervoarele mașinilor, în fiecare an. Aceasta este aproape jumătate din recolta de ulei de floarea soarelui a Ucrainei”.