Cea mai mare indemnizaţie plătită în baza unei poliţe de asigurare de viaţă din România depăşeşte 1,18 milioane de lei în 2020, anunţă luni Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
Conform sursei citate mai sus, pe fiecare tip de acoperire în parte, topul celor mai mari plăţi efectuate este completat de o despăgubire de 839.000 lei, acordată pentru o îmbolnăvire gravă, şi una în valoare de 150.000 lei, plătită pentru o invaliditate permanentă.
Asigurările de viaţă au rolul de a oferi, în primul rând, protecţie în faţa unor evenimente precum accidentele, îmbolnăvirile sau decesul, atenuând consecinţele financiare şi completând astfel mecanismele de sprijin existente în sistemul public, precizează UNSAR.
„Asigurările sunt o plasă de siguranţă în faţa riscurilor zilnice. Având în vedere rolul lor esenţial, ne bazăm pe sprijinul partenerilor instituţionali pentru ca acest sector să continue să se dezvolte în beneficiul populaţiei. Astfel, acordarea de deductibilităţi fiscale pentru produsele de asigurări de viaţă cu componentă exclusivă de protecţie are ca efect direct reducerea deficitului de protecţie a populaţiei”, a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR, potrivit Agerpres.
Citeşte şi Preţul grâului din România a explodat. Se înregistrează record după record
În primul semestru din 2021, volumul primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de viaţă a înregistrat cele mai mari valori din perioada 2017 şi până în prezent, în creştere semnificativă cu peste 24% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, depăşind nivelul de 1,34 miliarde lei. Astfel, tendinţele remarcate la nivelul anului trecut continuă, arată datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.
„Prin funcţia lor principală, cea de protecţie, asigurările de viaţă pot contribui la reducerea vulnerabilităţii familiilor şi a dezechilibrelor sociale. Interesul în creştere al românilor pentru aceste produse ne arată că aceştia îşi doresc să fie mai bine protejaţi în calea riscurilor la care sunt expuşi”, a declarat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.
Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 19 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 80% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional.
Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.