Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 10 grade Celsius la Miercurea-Ciuc, joi dimineață! Ce se anunță în zilele următoare

Temperaturile în termometre au scăzut simțitor de mult, în ultima perioadă, în România. La staţia meteo Miercurea-Ciuc s-a înregistrat, joi dimineaţă, cea mai scăzută temperatură la nivel naţional, mercurul termometrelor coborând până la minus 10 grade Celsius.
Alina Costache
19 oct. 2023, 12:15
Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 10 grade Celsius la Miercurea-Ciuc, joi dimineață! Ce se anunță în zilele următoare
Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 10 grade Celsius la Miercurea-Ciuc, joi dimineață!

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 10 grade Celsius la Miercurea-Ciuc, joi dimineață! Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Adrian Paşol, a declarat că această valoare a fost înregistrată la ora 6,50 şi a fost determinată de o masă de aer rece, care s-a instalat în zonă în urmă cu câteva zile, pe un fond de cer senin şi un câmp de presiune ridicată.

Citește și Prognoza meteo 19 octombrie. Vin ploile în aceste regiuni, iar în Capitală vremea se încălzește

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 10 grade Celsius la Miercurea-Ciuc, joi dimineață!

Și în județul Harghita a fost o dimineaţă răcoroasă. La Joseni a fost înregistrată o minimă de minus 6 grade Celsius, la Topliţa au fost minus 5,4 grade, iar la Odorheiu Secuiesc termometrele au arătat minus 0,3 grade.

Totodată, la staţia meteo Bucin s-a înregistrat valoarea de minus 1,2 grade Celsius, fiind semnalat fenomenul de inversiune termică, adică în zona de munte a fost mai cald decât în zonele joase.

Adrian Paşol a ținut să precizeze că temperatura de minus 10 grade Celsius, de la Miercurea-Ciuc, a fost cea mai scăzută din ţară, dar nu este ceva neobişnuit pentru această zonă.

Meteorologii spun că cea mai scăzută temperatură a zilei de 19 octombrie, la Miercurea-Ciuc, a fost în anul 1994, când s-au înregistrat minus 12 grade Celsius.

În ciuda temperaturii înregistrate joi dimineață, meteorologii anunță că vremea se va încălzi însă şi în judeţul Harghita, în cursul zilei de sâmbătă valorile urmând să depăşească 24 grade Celsius.

În țară, vremea se va încãlzi semnificativ faţã de ziua precedentã, astfel în toate regiunile se vor înregistra valori termice cu mult peste peste cele specifice în ultima decadã a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai accentuate şi pe alocuri averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice, în nord şi izolat în vest şi centru. Vântul va continua sã prezinte intensificãri, la munte cu rafale de peste 80…100 km/h în zona înaltã, temporar în regiunile vestice, unde vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar pe arii mai restrânse şi în cele estice şi centrale.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi de la 4…5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã spre 18…20 de grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, cu totul izolat vor fi condiţii de ceaţã în special în depresiuni şi pe vãile din Moldova şi Oltenia.

BUCURESTI

Vremea va continua sã se încãlzeascã şi va deveni mult mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 26…28 de grade, iar cea minimã va fi de 10…13 grade.

SAMBATA

TARA
Vremea va fi deosebit de caldã, cu valori termice diurne mai mari decât cele din ziua precedentã în sud şi est. În vest, nord-vest, centru, precum şi la munte vor fi înnorãri temporare şi pe alocuri ploi slabe de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri elecrice, în timp ce, în restul zonelor cerul va fi variabil, mai mult senin ziua. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri în regiunile vestice, unde la rafalã vor fi viteze în general de 50…55 km/h, iar la munte, cu precãdere în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi Occidentali, vor fi rafale în jurul a 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade.
BUCURESTI
Vremea va fi frumoasã şi va continua sã se încãlzeascã, devenind deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã va fi de 13…14 grade, uşor mai coborâtã în zona preorãşeneascã.

DUMINICA

TARA

Deşi în scãdere faţã de ziua anterioarã, valorile termice vor continua sã fie cu mult mai mari decât cele normale perioadei în toate zonele, dar mai ales în sud-est. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe arii restrânse ploi de scurtã duratã la munte, iar în a doua parte a interval, cu o probabilitate destul de mare şi în sud-vest şi centru. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri ziua local la munte şi în nord-vest şi pe arii restrânse în rest, iar noaptea în masivele nordice. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 31 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCURESTI

Vremea se va menţine deosebit de caldã. Cerul va fi senin pe parcursul zilei şi variabil noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 12…13 grade.

LUNI, MARTI, MIERCURI

TARA

Valorile termice, deşi în scãdere de la o zi la alta, se vor situa în mare parte a ţãrii uşor peste cele normale perioadei. Spre sfârşitul intervalului, în vest, sud-vest, în centru şi nord, probabilitatea pentru ploi va fi în creştere.

BUCURESTI

Valorile termice, în scãdere de la o zi la alta, se vor situa în continuare peste normele climatologice specifice acestei perioade. Probabilitatea de ploaie va fi redusã.

Citește și Dimineață extrem de rece, cu temperaturi de îngheț în aproape jumătate de țară. În București termometrele au indicat 1 grad la ora 8

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Experiența de coșmar a unei românce în Anglia: „Mizerie, orice mănânci e fad, apa este oribilă. Dacă aveți proprietăți în România, nu le vindeți. Occidentul a decăzut”
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
A VENIT ORDIN direct de la poliție. Șoferii români au total INTERZIS. Se aplică până pe 9 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Șofer drogat lovește un polițist local în Timișoara și încearcă să fugă
MediaFlux
JOE BIDEN, ÎNLOCUIT! Cine îi IA LOCUL
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!