UPDATE Temperatura resimțită sâmbătă, la ora 10,00, în municipiul Suceava, era de minus 33 de grade Celsius, iar în Rădăuți minus 34 de grade Celsius, cele mai scăzute din județ, conform ANM.
La aceeași oră, temperaturile aerului erau de minus 15 grade Celsius la Suceava și Rădăuți.
ANM a emis un cod galben de ninsori până duminică seara la ora 22,00, ce include și județul Suceava.
Totodată, meteorologii au emis, sâmbătă, un cod galben de ger pentru întreaga țară, pentru perioada 7 — 9 ianuarie, precum și de ninsori și viscol în estul și sud-estul țării până duminică la ora 22,00.
Cea mai scăzută temperatură din Transilvania în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost de minus 20 de grade Celsius, valoare înregistrată la Miercurea Ciuc.
Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteo Regional Sibiu, Cristian Greu, și în celelalte localități harghitene a fost ger. La Joseni și Bucin s-au consemnat minus 18 grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc au fost minus 17 grade Cesius, iar la Toplița s-au înregistrat minus 15 grade Celsius.
Valoarea de minus 20 grade Celsius este una obișnuită pentru județul Harghita, supranumit și ‘Mica Siberie’ sau ‘Polul Frigului’. În actualul sezon hibernal s-au mai înegistrat de cîteva ori valori care s-au situat în jurul temperaturilor de minus 20, respectiv minus 22 grade Celsius.
Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Vreme geroasă în weekend
Meteorologul Cristian Grecu a precizat că în nopțile următoare va continua să fie frig, minimele urmând să se situeze în jurul valorilor de minus 20, respectiv minus 22 grade Celsius, posibil mai scăzute în zona Întorsura Buzăului, în județul Covasna, arată Agerpres.
Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.