Cea mai simplă și delicioasă rețetă de iaurt! Este aur curat pentru sănătate. Recent, Mihaela Bilic le-a oferit fanilor săi de pe rețelele de socializare o rețetă simplă și delicioasă de iaurt cu fructe pe care oricine poate să o prepare simplu și rapid, în propria casă.
Nutriționista le-a explicat urmăritorilor săi care sunt ingredientele de care au nevoie și ce trebuie să facă ca la final să obțină un iaurt delicios și extrem de sănătos.
Ingrediente:
Mod de preparare:
„Cea mai bună variantă de iaurt cu fructe este cea pe care o faci chiar tu din iaurt și fructe. Știți ce se întâmplă cu niște fructe uscate pe care le uiți două zile în iaurt? Vă arăt eu, dar după două zile. Punem iaurtul cu fructele într-un castron. Punem un strat de iaurt, apoi niște prune și tot așa.
Este delicios. Eu am pățit-o din greșeală pentru că am plecat din țară și am uitat castronul în frigider. Când m-am întors peste 3 zile nu îmi venea să cred. Are combinația între acrișor și dulce. O să vedeți. Nu vă mai povestesc. Acesta este montajul, ne revedem peste două zile”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de instagram,
Vezi această postare pe Instagram
Chipsurile și covrigeii sunt o alegere complet nesănătoasă și pot fi înlocuiți cu alte produse. Nutrioționista Mihaela Bilic vine cu alternative mai bune. Medicul nutriționist spune că „are același gust, calmează și înlătură aciditatea”.
Leguma care înlocuiește cu succes aceste ronțăieli este gulia, care scade riscul de cancer de sân, reduce aciditatea, ajută la slăbit și este bogată în vitamine.
Mihaela Bilic spune că gulia era o legumă pe care o consuma des în copilărie. Tatăl ei o punea la murat în fiecare toamnă. De asemenea, mânca des și cotor de varză cu sare, care era crocant și foarte gustos.
„Ei bine, gulia are exact același gust! Și e normal să fie așa pentru că face parte din familia crucifere, exact ca și varza. De ce vreau să vă amintesc de gulie? Pentru că de multe ori uităm de existența ei și e păcat. Este prietenoasă cu tubul digestiv, calmează și înlătură aciditatea. Cu toții știm că varza este recomandată în ulcer și gastrită, iar gulia are același efect benefic”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.
Gulia nu e la fel de cunoscută precum alte legume asemănătoare ca broccoli sau varza. Medicul nutriționist spune că planta are multă vitamina C, mai mult decât are o portocală. 100 de grame de gulie conțin 30 de grame de vitamina C, cât jumătate de portocală. În plus, conține 220 mg de potasiu, cât are și o banană.
„Gulia balonează pentru că are compuși cu sulf, dar are și bioflavonoide care neutralizează efectul estrogenilor și scad riscul de cancer de sân. Cât despre slăbit, nu mai vorbim, gulia crește senzația de sațietate și ajută la eliminarea retenției de lichide din organism. În plus, consistența ei crocantă și răcoritoare o recomandă pentru ronțăit, în loc de chipsuri și covrigei”, explicat Mihaela Bilic.