Pe lângă vitamina C, măceşele mai conţin vitaminele C, B1, B2, B3, E, F, K, P şi provitamina A. Ceaiul de măceşe este benefic într-o sumedenie de boli, a căror vindecare o accelerează. În plus, bogăţia de vitamine îl recomandă că fiind un tratament excelent pentru persoanele care suferă de avitaminoză sau hipovitaminoză.
Ceaiul din fructe de măceșe este recomandat persoanelor aflate în convalescență, pentru efectele sale tonice și stimulante generale. Totodată, această licoare minunată etse un aliat de nădejde al persoanelor care se confruntă cu stări persistente de oboseală.
Deoarece contribuie la menținerea elasticității vaselor de sânge, ceaiul de măceşe este recomandat în afecţiunile vasculare. De asemenea, are capacitatea de a preveni infarctul miocardic și angina pectorală şi de a normaliza tensiunea arterială în cazul persoanelor care se confruntă cu hipertensiune, potrivit livadacuceai.ro
Întrucât mărește secreția de bilă, este recomandat şi celor care se confruntă cu afecţiuni hepatice.
De asemenea, facilitează eliminarea pietrelor de la rinichi, tratează infecţiile de tract urinar şi cisttitele, graţie proprietăţilor sale diuretice. În același timp, un tratament cu ceai de măceșe este recomandat și în caz de constipație, cât și pentru hemoroizi.
Aceste fructe minuscule fac adevărate minuni pentru pielea noastră. O hidratare optimă a tenului se obţine tamponându-l cu ceai de măceșe, în fiecare seară. La fel trebuie să procedezi dacă te confrunţi cu acneea.
Ceaiul de măceşe face minuni şi cu silueta, pe care o redefineşte. Consumul de ceai de măceșe stimulează arderile şi, deci, te ajută să slăbești. În acest scop, consumă zilnic 1-2 căni de ceai.
Ingrediente
• 1 pumn de măceșe uscate
• 550ml de apă
Mod de preparare
Măceșele uscate se curăță foarte bine de semințe, se dau prin râșnița electrică de cafea pentru a obține o pulbere fină, recomandă stiri-pe-bune.ro. Această pulbere se pune într-un recipient de ceramică şi se toarnă peste ea 300 ml de apă rece. Se amestecă bine și se lasă la macerat timp de 24 de ore.
După scurgerea timpului, amestecul se strecoară printr-un tifon, iar lichidul obținut se pune într-un borcan și se lasă deoparte.
Pulberea de măceșe rezultată după strecurare se pune într-un ibric cu 250 ml de apă și se fierbe aproximativ 5 minute. Apoi se strecoară și se lasă la răcit, după care se adaugă peste maceratul din borcan și se amestecă.
Ceaiul obținut se bea în decurs de 2 zile. Se împarte în 6 porţii egale, consumându-se câte 3 porţii pe zi.
Cura cu ceaiul călugăresc de măceșe durează 1 lună și se face de 2 ori pe săptămână. Ajută la tonifierea sistemului cardiovascular. Mărește tonusul inimii și reduce fragilitatea capilarelor (vasele mici de sânge), îmbunătățește circulația sangvină, reglează ritmul cardiac și crește nivelul de energie.
Citeste si Ceaiul minune cu care Lidia Fecioru a slăbit 30 de kilograme. Se face din ingrediente simple