Ceaiul verde a dobandit un loc de prestigiu in randul bauturilor din plante si este unul dintre primele care ne vin in minte in ceea ce priveste componentele antioxidante. Intr-un timp relativ scurt, a castigat tot mai multa popularitate si multi iubitori de ceai normal l-au inlocuit cu cel verde, datorita beneficiilor incontestabile pe care le are asupra sanatatii. Cei care sunt obisnuiti sa consume alte tipuri de ceai sunt, de obicei, intrigati de gustul puternic initial, insa toate calitatile sale fac din ceaiul verde un adevarat miracol pentru organism.
Intrebari referitoare la ce anume contine ceaiul verde, ce il face atat de special si sanatos? De asemenea, care este modul corect de a consuma ceai verde? Ce produse disponibile pe piata sunt bazate pe ceai verde? Ca orice fenomen extrem de popular, exista o multime de intrebari care apar, am incercat sa va raspundem la cele mai importante in randurile ce urmeaza.
Ce este ceaiul verde
Ceaiul verde provinde de fapt din aceeasi planta din care se obtin alte tipuri de ceai. Stiintific, planta este cunoscuta drept Camellia Sinensis. Este vorba de acelasi ceai, dar procesat in mod diferit. Ceaiul negru se obtine prin fermentarea frunzelor, aceasta fermentare duce la schimbarea culorii si aromei si cresterea nivelului de cofeina si tanin. Pe de alta parte, in cazul ceaiului verde, frunzele de ceai sunt uscate sau usor aburite. Aceasta ii da culoarea verde atunci cand este preparat.
Care este valoarea nutritionala a ceaiului verde
In afara de cofeina, care da ceaiului verde un gust caracteristic, usor amar si un efect stimulant, bautura este bogata intr-un grup de substante chimice, numite catechine polifenoli (sau taninuri), precum si diverse pro-antocianidine (sau flavonizi). Antioxidantii puternici, impreuna cu aminoacizii dau aroma specifica ceaiului verde.
Citeşte mai mult pe curademiere.ro
Citeşte şi Dieta cu ceai te ajută să scapi de colăceii de grăsime